2013-09-12 00:36:09
Φωτογραφία για Ικανοποίηση Ράιχενμπαχ για την απεμπλοκή από... 500 εμπόδια που βλέπει ο ΟΟΣΑ!
Την έκθεση του ΟΟΣΑ, που περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα τα εμπόδια για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και... τα απαριθμεί σε ... 500, συζήτησαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με τον επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» Χόρστ Ράϊχενμπαχ. Στην ατζέντα, περιλαμβάνονται και το νέο πλαίσιο αδειοδότησης των επιχειρήσεων, όπου ο κ. Ράιχενμπαχ, δήλωσε ότι σε ένα μήνα θα μπορούν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες δράσεις, ενώ έκαναν ανακοινώσεις για τη ρευστότητα στην αγορά και την επανεκκίνηση των οδικών έργων.

Όλα αυτά, υπό τη «σκιά» της έκθεσης του ΟΟΣΑ που στοιχεία της δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την έκθεση, 500 συνολικά, υπουργικές αποφάσεις, νόμοι, προεδρικά διατάγματα, προστατευτικές ρυθμίσεις, κατώτατες και ανώτατες τιμές και πολλά άλλα, αποδιοργανώνουν πλήρως τη λειτουργία της αγοράς και την καθιστούν μη ελκυστική για νέες επενδύσεις. Ο ΟΟΣΑ θα παρουσιάσει την έκθεσή του και επίσημα, μαζί με προτάσεις για λύσεις, στην ελληνική κυβέρνηση


Πάντως, μετά τη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης με τον επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης», ο κ. Χατζηδάκης μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Συζητήσαμε σήμερα για τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτή η τεχνική έννοια, «διαρθρωτικές αλλαγές», στην πράξη είναι η βάση έτσι ώστε το 2013 να είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά, με την έννοια της ύφεσης, για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι οι αλλαγές αυτές η βάση έτσι ώστε η Ελλάδα να μπει σε ένα δρόμο ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Μιλήσαμε για το νέο σύστημα δημοσίων συμβάσεων που προωθούμε. Για την παρέμβαση που κάνουμε βοηθούμενοι από μια ομάδα του ΟΟΣΑ, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε διάφορα μικρά και μεγαλύτερα καρτέλ στην αγορά και να λειτουργεί καλύτερα ο ανταγωνισμός προς όφελος του καταναλωτή.

Μιλήσαμε για την παρέμβαση που είναι σε εξέλιξη για την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, έτσι ώστε η χώρα μας να γίνει πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα. Μιλήσαμε για τις αλλαγές που προωθούμε στις εξαγωγές, έτσι ώστε να έχουμε μια εξωστρεφή οικονομία.

Το πρόγραμμα αυτό παρακολουθείται μέρα με την ημέρα με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και στοχοδιαγράμματα». Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της δράσης του υπουργείου .

Με πολύ καλά λόγια μίλησε για το υπουργείο Ανάπτυξης, ο επικεφαλής της Task Forse κ.Ράιχενμπαχ:

«Χαίρομαι πάρα πολύ που μαζί με την δική μας στήριξη ο Υπουργός έχει δυναμικά δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι πραγματικά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.

Πιστεύω λοιπόν ότι τον επόμενο μήνα θα είμαστε σε θέση και θα είναι ο Υπουργός σε θέση να μιλήσει για τις αδειοδοτήσεις σε επενδύσεις και θα μπορέσει να σας πει τα καλά νέα σε αυτό τον τομέα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα των αυτοκινητοδρόμων ο κ. Reichenbach ανέφερε επίσης τα εξής:

«Έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος, είναι ένα από τα θέματα τα οποία είχε προωθήσει ο κ. Χατζηδάκης. Έχει επιλέξει έναν πολύ καλό διαπραγματευτή ο οποίος έχει δώσει ώθηση στο όλο θέμα. Ο κ. Βιδάλης έχει γίνει αποδεκτός και έγινε μια ομαλή μετάβαση από τον κ. Χατζηδάκη στον κ. Χρυσοχοίδη, κάτι που πραγματικά δεν είναι σύνηθες στην Ελλάδα. Και γι αυτό θέλω να συγχαρώ τους δύο υπουργούς. Οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά, ο κ. Χρυσοχοίδης βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλες όπου είχε συναντήσεις με τους Επιτρόπους για θέματα Ανταγωνισμού, Περιφερειακής Πολιτικής και Εσωτερικής Αγοράς. Είμαι βέβαιος ότι το μήνυμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ότι ο δρόμος έχει ανοίξει και είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε τα τελευταία βήματα ώστε ο φάκελος να υποβληθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Και η επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων που ήταν ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τον κ. Χατζηδάκη να προχωρήσει, τα έργα να ολοκληρωθούν και να μπορέσουμε έτσι να έχουμε ώθηση στην απασχόληση, με τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και στο ΑΕΠ».
eklogika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ