2012-04-09 11:25:01
Φωτογραφία για Δεν προσχωρώ στη ΔΗΜΑΡ
 Του Γιώργου  Θωμά 

Η  χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές υπό το βάρος της οικονομικής, πολιτικής,κοινωνικής και αξιακής κρίσης. Την ευθύνη για τη συνολική αυτή κρίση φέρεικύρια το πολιτικό σύστημα και ιδίως η κυβέρνηση του  ΠΑΣΟΚ, που επί δύο χρόνια με τις παλινωδίεςκαι τις επιλογές της έχει επιβαρύνει βάναυσα κι έχει προκαλέσει τη συντριπτικήπλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, καθώς και η ΝΔ η ηγεσία της....... οποίας για το μόνοπου δείχνει να νοιάζεται είναι το πώς θα ανακαταλάβει την καρέκλα της εξουσίας.

Το  πολιτικό σύστημα αποφεύγοντας να αναλάβει ταρίσκα του υπεύθυνου λόγου και των δυσάρεστων αποφάσεων, αδυνατώντας το ίδιο ναπροχωρήσει σε ένα ριζικό μετασχηματισμό, προστρέχει και προσβλέπει στις εκλογέςελπίζοντας πως έτσι θα διαγράψει το παρελθόν του, θα γκριζάρει τα ανομήματα τουκαι θα  μεταφορτώσει  τις ευθύνες του. Θλιβερό και συνάμααπογοητευτικό φαινόμενο  για πρόσωπα καιγια σχηματισμούς.  Μέσασ΄ αυτό το τοπίο  είδαν το φώς τηςδημοσιότητας  δημοσιεύματα τα οποία μεεμφανίζουν να προσχωρώ ως συνεργαζόμενος στη ΔΗΜΑΡ.  Θεωρώ τη ΔΗΜΑΡ  έναν πολιτικό σχηματισμό που έχει πολλά ναπροσφέρει στην αυριανή πορεία της χώρας
. Σέβομαι και εκτιμώ τον πρόεδρο της,τον Φώτη  τον Κουβέλη, και  τους συντρόφους της ΔΗΜΑΡ, με πολλούς από τους οποίους έχουμε συναντηθεί σε κοινούς αγώνες. Πλην όμως οφείλωνα δηλώσω πως  αφενός μεν είμαι ριζικάαντίθετος με τις  κάθε είδους  προσχωρήσεις, μετακινήσεις και στηρίξεις  σε προεκλογικές περιόδους, και αφετέρου πως η διαπίστωσή μου ότι ταπολιτικά κόμματα τα οποία φέρουν το βάρος της υποχρέωσης να καταθέσουν μια  αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση, αντιμετωπίζουντις επερχόμενες εκλογές με τη λογική του: «μπόρα είναι θα περάσει και εμείς, είτε άμεσα είτε έμμεσα  θάμαστε και  πάλι στα πράγματα»,  αποτελούν και τον λόγο που  μου επιβάλει να μη προβώ  σε οποιεσδήποτε δημόσιες δηλώσεις στήριξης.Με αυτά τα δεδομένα είναι προφανές πως ουδεμία συζήτηση έχει γίνει  εκ μέρους μου με τη ΔΗΜΑΡΕίμαιβέβαιος ότι στο άμεσο μέλλον, όλοι εμείς που επιλέξαμε να μην συναθροισθούμεπροεκλογικά σε κάποιο πολιτικό σχηματισμό, θα συναντηθούμε με όσους συνεχίζουννα αγωνιούν για το μέλλον αυτού του τόπου και να προβληματίζονται για τηναπουσία σύγχρονης εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης της χώρας. Η μεγάληδημοκρατική παράταξη υπάρχει και διαθέτει  ικανό  μέρισμα  σ΄ όλα τα κόμματα και τους πολιτικούς φορείςτης κεντροαριστεράς. Με όλες αυτές τις δυνάμεις που πιστεύουν στην αναγκαιότηταμιας Νέας Σοσιαλδημοκρατικής Συμφωνίας θα συναντηθούμε μετεκλογικά.   Είμαι βέβαιος πως ο λαός,  θα κάνει προοδευτικές επιλογές και με την  ψήφο του θα καταδείξει ότι δεν μπορεί να αρκεσθεί στην αλλαγή σελίδας, αλλά θέλει να δει και τι  θα γράφει αυτή η σελίδα. Αυτή ακριβώς ηπροοδευτική επιλογή του λαού  είναι που μετεκλογικάθα επιβάλει να  ανοίξει  ένας νέος διάλογος για την Ευρώπη που θέλουμεκαι επιδιώκουμε, για την σύγχρονη, ανταγωνιστική, ασφαλή και κοινωνικά δίκαιηΕλλάδα. Ένας διάλογος που θα αποτελέσει  τη φύτρα για το πολιτικό σχέδιο  επανάκαμψης της Ελλάδας Αυτότο διάλογο δεν μπορεί να τον τροφοδοτήσει το  παλαιό χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. Πρόσωπακαι σχηματισμοί από αυτό το σύστημα δεν έχουν να δώσουν τίποτα πια. Η μετεκλογική εποχή θα αναδείξει νέες συλλογικότητες, θααπαιτήσει νέες δράσεις, θα επιβάλει νέα πολιτικά σχήματα, νέες πολιτικέςδιαδρομές, νέες συμφωνίες.

Γιώργου  Θωμά -  Μέλος της κίνησης  Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ