2013-09-10 10:35:03
Φωτογραφία για Ετοιμάζει πρόταση για κούρεμα σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια η Blackrock προς την Τράπεζα της Ελλάδος
Haircut στα δάνεια όσων χρωστάνε πολλές δόσεις και αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους θα προτείνει η Blackrock στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών και στην... διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως πληροφορείται το Newmoney.gr, το τελικό πόρισμα που θα παραδοθεί στον Γιώργο Προβόπουλο θα αναφέρει ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, τα δάνεια που έχουν περάσει σε οριστική καθυστέρηση δεν μπορούν να αποπληρωθούν, οπότε θα πρέπει να υπάρξουν “πιο δυναμικές λύσεις”.

Προκειμένου το πόρισμα να είναι πληρέστερο οι άνθρωποι της Blackrock θα προχωρήσουν και στην επανεκτίμηση (δειγματοληπτικά) κάποιων ακινήτων που έχουν δοθεί ως κολάτεραλ (ως εγγύηση) για δάνεια έως 25.000.000 ευρω που έχουν δοθεί σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Αυτό γίνεται για να διαπιστώσουν πια είναι η αντιστοιχία των δανείων με τις άξιες των ακινήτων, οι οποίες έχουν υποχωρήσει δραματικά.


Κορυφαίος τραπεζίτης, μάλιστα, εξηγούσε στην Blackrock «πως είναι δυνατόν να υπολογίσετε την εγγύηση ενός ακινήτου όταν δεν γίνεται καμία αγοραπωλησία στην Ελλάδα και επί της ουσίας τα ακίνητα δεν έχουν τιμές». Δεν αποκλείεται εξαιτίας αυτού του λόγου να υπάρξει και μείωση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.

Βέβαια, υπό αυτές τις συνθήκες, εάν το haircut είναι γενικευμένο, τότε οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στέλεχος της αμερικανικής εταιρίας εξηγούσε προς το ΝewMoney.gr ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις στην Ιρλανδία τα πορίσματα που έγιναν για τις εκεί τράπεζες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι τιμές των ακινήτων έχουν υποχωρήσει κατά 70%.
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ