2013-09-10 10:30:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Aγανάκτηση στο Σαραβάλι για το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ
"Στο τιμολόγιο Υ/Α της ΔΕΥΑΠ διεκδικούμε την υλοποίηση των κατευθύνσεων που έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο", αναφέρει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Κατοίκων Σαραβαλίου. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Κουρασμένοι, αλλά και οργισμένοι είμαστε οι κάτοικοι Σαραβαλίου για την καθυστέρηση υιοθέτησης-υλοποίησης από τη Δημοτική Αρχή και την ΔΕΥΑΠ της κατευθυντήριας 139/13-03-2013 απόφασης 12ης Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πατρέων.

Επί δύο χρόνια καλούσαμε την Δημοτική Αρχή και τη ΔΕΥΑΠ να επανορθώσει το λάθος στην τιμολογιακή πολιτική για το Σαραβάλι. Τούτο το έπραξε άμεσα και κάλυψε τις όποιες παραλήψεις της για το Δρέπανο. Εμμένοντας στη προσπάθειά μας καταφέραμε να παρθεί ιδιαίτερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και παρά τη ρητά διατυπωμένη κατεύθυνση του Δ/Σ η Δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑΠ υπεκφεύγει προσχηματικά.

Δεν ζητάμε την ιδιαίτερη μεταχείριση, για την επανόρθωση και απόδοση δικαίου αγωνιούμε. Και ναι Είμαστε οργισμένοι από τη στάση Δήμου και ΔΕΥΑΠ.


Δικαιούμαστε όμοια μεταχείριση με το κάτω Καστρίτσι, Πλατάνι,το Δρέπανο, με τα Καμίνια και τα Τσουκαλαίικα, όπως και με την Ελεκίστρα, Ρωμανού και την Καρυά, από την εφαρμογή τιμολογίου ΔΕΥΑΠ που διαπιστώθηκε το λάθος.

Σε συνεδρίαση Δ/Σ στις 12-06-2013 δώσαμε υπόμνημα σε όλα τα μέλη του Δ/Σ να αναλάβουν πρωτοβουλίες και το επισυνάπτουμε. Είχαμε υπόσχεση από παρατάξεις για άμεσα υποβολή του θέματος στο Δ/Σ και η υπόσχεση εκτονώθηκε άκομψα.

Παρακαλούμε και πάλι παρατάξεις και Συμβούλους να τηρήσουν το αυτονόητο, και να προστατέψουν το κύρος του Δ/Σ προς την υλοποίηση των αποφάσεών του.

Επιπλέον η επιστολή της Ομάδας Πρωτοβουλίας στους Δημοτικούς Συμβούλους έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Η δικαίωση κοινότητας Σαραβαλίου για την ύδρευση.

Κύριοι Σύμβουλοι

Παρά το ότι εκτός διαδικασίας όλες οι παρατάξεις ακόμη και αρκετοί σύμβουλοι από την πλειοψηφία συνηγορούν να τύχει και το Σαραβάλι της ίδιας μεταχείρισης που έχουν και άλλες όμοιες (και ανόμοιες) περιοχές, στη διαδικασία επαφίεται η δικαιοπραξία των αποφάσεων στην καλή ή όχι διάθεση του Δημάρχου. Παρακαλούμε να σταματήσει η υποκρισία και να ενταθεί η προσπάθεια να πειστεί όλη η Δ/Α να πράξει το αυτονόητο.

Με την απόφαση 6/ 03-05-2012 του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Σαραβαλίου, ζητά από Δήμο–ΔΕΥΑΠ να επανεξετάσει το τιμολόγιο ύδρευσης-αποχέτευσης Δ. Κ. Σαραβαλίου που μόλις είχαν πάρει τον πρώτο λογαριασμό από 7ο του 2011. Τούτο χρέωνε με αύξηση πάνω από 150% του προηγούμενου και η Δημοτική Αρχή μετεκλογικά (καλοκαίρι του 2011) διαβεβαίωνε ότι δεν θα έχει επιβαρύνσεις. Παράλληλα ζητά να έχει όμοια μεταχείριση όπως Καμίνια, Δρέπανο, Σούλι, Ελεκίστρα που έχουν ίδια χαρακτηριστικά. Το αίτημα προσυπογράφουν και 600 περίπου κάτοικοι.

Παρά την άρνηση της Δ/Α καταφέραμε να συζητηθεί και πάρθηκε η 139/13-03-2013 απόφαση του Δ/Σ που δικαιώνει το Σαραβάλι.

Πραξικόπημα από τη Δ/Α. Δεν θέλει να εκτελέσει την παραπάνω απόφαση Δ/Σ. Παραποιεί εσκεμμένα δίνοντας δικές της ερμηνείες στην απόφαση, παραβλέποντας ότι η απόφαση πάρθηκε σε απάντηση του αιτήματος πρωτοβουλίας δημοτών Σαραβαλίου.

Ζητούσαμε επανεξέταση Τιμολογίου από 7ο του 2011 για :

Να τηρηθεί η (μετεκλογικά) δέσμευση του Δημάρχου (Δεν θα έχει επιβάρυνση στον κάτοικο Μεσσάτιδος).

Να έχουμε ίση μεταχείριση με άλλα όμοια διαμερίσματα.

Η κοινότητα Σαραβαλίου από Μάιο 2012 περιμένει απάντηση από τον Κο Δήμαρχο, ο οποίος οφείλει να δώσει και εξηγήσεις γιατί εμπόδισε την προώθησή του αιτήματός μας για συζήτηση στο Δ/Σ.

Αντί αυτών η Δ/Α με άμετρη ευρηματικότητα πυροβολεί τον δημόσιο διάλογο.

1. - Το τιμολόγιο ΔΕΥΑΠ για τη Μεσσάτιδα φέρει αύξηση 150% και πλέον.

· Δεν κάναμε αύξηση στο τιμολόγιο ύδρευσης περίτρανα διαλαλεί η Δ/Α το 2012 και το 2013.

- Αποσιωπούν όμως ότι για το 2011 αύξησαν το τιμολόγιο κατά 20-25 % και πλέον, και ότι το Σαραβάλι επιβαρύνεται με αύξηση 150%.

2. - Θέλουμε όμοια μεταχείριση με Πλατάνι, Δρέπανο, Ελεκίστρα ..που έχουν έκπτωση.

·Εμείς δεν κάναμε εκπτώσεις υιοθετήσαμε αυτές που είχαν οι πρώην καποδιστριακοί Δήμοι.

- Αποσιωπούν βέβαια ότι τις διπλασίασαν.

3. Διαμαρτυρόμενοι, μας υπόσχονται προφορικά, «θα προωθηθεί η ένστασή σας για το τιμολόγιο του 2012» και μετέπειτα για το 2013.

4. Καταφέραμε να συζητηθεί και να παρθεί απόφαση Δ/Σ για το αίτημα μας από 7ο του 2011.

Δηλώνουν ότι: «ναι έχετε δίκιο θα εκτιμηθεί για το 2014».

5. Το τιμολόγιο 2011 άρα και του 2012 δεν αναγράφει έκπτωση για το Δρέπανο, ενώ αναγράφεται για το 2013.

Το Δρέπανο είχε την έκπτωση και το 2011 και το 2012.

Σε ερώτησή μας γιατί αυτή η μεταχείριση απαντούν ότι η παράλειψη για το 2011 και 2012 ήταν εκ παραδρομής.

Κάνατε λάθος για το Σαραβάλι από το 2011 δηλώνει ο Κος Πελετίδης, και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι μπορούμε να επανορθώσουμε.

Ευθυγραμμίζεται η απόφαση του Δ/Σ και καταστρατηγείται από τη Δ/Α

«ναι έχετε δίκιο θα εκτιμηθεί για το 2014».

6. - Αποδείξαμε ότι οι δίμηνοι λογαριασμοί με τετράμηνες καταμετρήσεις κρύβουν αυξήσεις σε ετήσια βάση(Π1) και τονίσαμε ότι επιβαρύνουν τις υπηρεσίες με περισσότερο έργο και διαδικασίες.

Δεν κρύβουν αυξήσεις απαντούν και η επιλογή τετράμηνα-δίμηνα έγινε γιατί έχουμε έλλειψη προσωπικού (!).

Δεν θα επιτρέψουμε την συνέχιση αυτού του παραλόγου.

Ε όχι μας χρωστάτε από τον 7ο του 2011.

Καλούμε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να σταματήσει αυτός ο επικοινωνιακός κατήφορος.

Δεν βαραίνει μόνο την Δ/Α, αλλά το Δήμο στο σύνολό του.

Να προσαρμοστεί η Δ/Α και η ΔΕΥΑΠ στην κατεύθυνση που έδωσε με την 139/13-03-2013 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο για το αίτημα, όμοιας τιμολογιακής πολιτικής από 7ο του 2011, της κοινότητας Σαραβαλίου."

Πάτρα 09-09-2013 Ομάδα Πρωτοβουλίας
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ