2013-09-10 08:53:03
Φωτογραφία για Εδώ και μια εβδομάδα θαλάσσια χελώνα σαπίζει στο Μονολίθι – Γεμάτη με πίσσες η ακτή
Το ότι μία από τις ομορφότερες παραλίες της πόλης της Πρέβεζας, το Μονολίθι, έχει εγκαταλειφθεί από τις δημοτικές αρχές εδώ και χρόνια είναι πλέον γνωστό σε όλους.

Η σημερινή εικόνα της παραλίας όμως θλίβει και τον πιο αναίσθητο πολίτη. Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρει σε μήνυμά του αναγνώστης του pamepreveza.gr.

Κατά μήκος της παραλίας, από το χωριό του Μύτικα μέχρι και τη διασταύρωση για την Νικόπολη (με εξαίρεση τα κομμάτια μπροστά από το BAR Ionio και το Cuervo που κάποιος φιλοτιμήθηκε και τα καθάρισε) όλη η παραλία είναι γεμάτη μικρά και μεγάλα κομμάτια πίσσας.

Το αποτέλεσμα ήταν όλοι οι λουόμενοι που επέλεξαν τα μη οργανωμένα τμήματα της παραλίας να φύγουν στην καλύτερη των περιπτώσεων με μαύρα πόδια και μαύρες πετσέτες.

«Χωρίς να είμαι ειδήμων στα θέματα θαλάσσιας ρύπανσης γνωρίζω ότι η πίσσα είναι αποτέλεσμα ρύπανσης από πετρελαιοειδή, κάτι που αποτελεί ένα λόγο παραπάνω για να κινητοποιηθεί ο δήμος και να καθαριστεί η παραλία, έστω και αν χρειαστεί να βοηθήσουμε όλοι μας...» τονίζει στο μήνυμά του.


Η θαλάσσια χελώνα που είχε εντοπίσει άλλος αναγνώστης μας και μας είχε στείλει μάλιστα και φωτογραφίες (δείτε εδώ…) βρίσκεται ακόμα στην παραλία σε κατάσταση πλήρης αποσύνθεσης.

Αν και το Λιμενικό κατέγραψε το περιστατικό και ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να προβούν στην απομάκρυνση και την ταφή του ζώου, εντούτοις εδώ και πάνω από εφτά ημέρες βρίσκεται ακόμα εκεί.

Και ο λόγος; (ή δικαιολογία). Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρμόδιος υπάλληλος του δήμου βρίσκεται σε … άδεια!!! Εύκολα ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. (Ασχολίαστο)

Το γεγονός ότι η καλοκαιρινή σαιζόν τελείωσε τυπικά πριν 9 μέρες αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την αδιαφορία και την νωχελικότητα της δημοτικής αρχής. Ωραία τα "φαίνεσθαι" την καλοκαιρινή σαιζόν αλλά η ουσία είναι που μετράει, και η ουσία φαίνεται στην καθημερινότητα μας. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ