2012-04-09 11:08:06
Φωτογραφία για Επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους


Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων, διάρκειας 100 ωρών, στους τομείς της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών προωθεί ο ΟΑΕΔ Οι άνεργοι που θα επιλεγούν να συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα, τα οποία θα τα υλοποιούν πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), θα παίρνουν 500 ευρώ. Το πρόγραμμα, που στόχο έχει να καλύψει 18.332 ανέργους, πραγματοποιείται με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και έχει προϋπολογισμό 22.000.000 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα αυτά έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν παίρνουν ή όχι επίδομα ανεργίας. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τη Δευτέρα 9 Απριλίου και έως την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 στην ειδική ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr στη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής».

Η επιλογή των ανέργων, που θα δημιουργήσουν το Μητρώο Ωφελουμένων, θα γίνει από τον ΟΑΕΔ μέσω αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής διαδικασίας. Προτεραιότητα θα δοθεί στους νέους ανέργους και σε όσους είναι άνω των 55 ετών.

Από τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων αποκλείονται όσοι ήδη συμμετέχουν σε άλλο πρόγραμμα κατάρτισης ή παρακολούθησαν αντίστοιχο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) εντός του 2012. planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ