2012-04-09 11:03:03
Φωτογραφία για Επισκόπηση Ημερήσιου Τύπου 9-4-2012
Τα θέματαπου κυριαρχούν σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι η απεργία της ΠΝΟ,οι επικείμενες εκλογές και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.Πρωτοσέλιδοςβασικός τίτλος:ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣΤΥΠΟΣ: "25 τέλη-φόροι μόνο από τους Δήμους!".Ηεφημερίδα γράφει ότι "συνέταιροι στην τσέπη μας έχουν γίνει -για τα καλά-οι Δήμοι της χώρας, αφού πολίτες και επαγγελματίες καταβάλλουν ούτε λίγο ούτεπολύ σε αυτούς πάνω από 25 φόρους και τέλη. Ο μπαξές της φοροεπιδρομήςπεριλαμβάνει μέχρι και τη φορολόγηση της μπίρας που πίνουμε, αφήστε τα τέλη πουπληρώνουμε για τα ακίνητα, είτε αυτά είναι ιδιόκτητα είτε ενοικιαζόμενα".

ΑΥΡΙΑΝΗ:"300.000.000 ευρώ έκαναν φτερά από ασφαλιστικές".Η εφημερίδατονίζει ότι "περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ είναι δομημένα πάνω σε μια«φούσκα» πρακτόρων και μεγάλων brokers της ασφαλιστικής αγοράς και απειλούν τιςασφαλιστικές εταιρίες που έχουν αποδώσει συμβόλαια τα οποία ουδέποτε θαεισπραχτούν".


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:"Υπηρέτης της τρόικας ο Βενιζέλος".Ηεφημερίδα γράφει "αμετανόητος και θορυβημένος από τις εναλλακτικέςπροτάσεις που διατυπώνονται, ο κ. Βενιζέλος σπεύδει τα τελευταία εικοσιτετράωρανα εμφανιστεί ως τροϊκανότερος των τροϊκάνων και να προεξοφλήσει ότι «δενδίνεται τίποτε άλλο» από την απόλυτη και άνευ κάθε αντίρρησης εφαρμογή τωνμέτρων που επέβαλε".

ΕΘΝΟΣ:"Σταύρωση με απεργίες και ακρίβεια".Ηεφημερίδα σημειώνει ότι "τη δική τους Εβδομάδα των Παθών κινδυνεύουν ναπεράσουν οι χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα. Η συνάντηση της υπουργού ανάπτυξης μετην ΠΝΟ ήταν άκαρπη. Οι συνδικαλιστές επιμένουν να δέσουν τα πλοία από αύριο ταξημερώματα, προκαλώντας οικονομική ασφυξία στα νησιά. Απεργία κήρυξε για τηΜεγάλη Πέμπτη και το προσωπικό των ΚΤΕΛ, ενώ η τιμή της αμόλυβδης βενζίνηςέσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗΩΡΑ: "Η «Μεγάλη Εβδομάδα» των παθών για την ανθρωπότητα!!!".Σύμφωνα μετην εφημερίδα "Απίστευτο: τα πλέον σύγχρονα οικονομικά πορίσματα για τηνΚρίση απλά... επαναλαμβάνουν τα όσα είπαν οι Γέροντες της Ορθοδοξίας!!!. Η«ελληνική κρίση»... παιδικό αστείο μπροστά στα όσα έρχονται!!! Η επερχόμενηοικονομική διάλυση των ΗΠΑ συμπαρασύρει τον κόσμο όλο στην Αβυσσο...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣΤΥΠΟΣ: "Ρυθμίσεις «σωσίβιο» για υποψήφιους συνταξιούχους".Ηεφημερίδα γράφει ότι "Διαδοχική ασφάλιση: Ποιοι ωφελούνται από τιςτελευταίες αλλαγές και κερδίζουν μπόνους 10%. Αυτασφάλιση: Οι προϋποθέσεις γιααπολυμένους ηλικίας 55-64 ετών. Γυναίκες: Ποιες και πως παίρνουν σύνταξη με 15χρόνια ασφάλισης".

ΕΣΤΙΑ:"Η προκήρυξις των εκλογών".Ηεφημερίδα τονίζει ότι "ενώ αναμένεται η επίσημη ανακοίνωσις για τηνημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, δεν έχει ακόμη αναφερθή τίποτε για τηνδιαδικασία βάσει της οποίας θα διαλυθή η Βουλή ώστε να διενεργηθούν οι πρόωρεςεκλογές".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ:"Κούρεμα στα ενοίκια κατοικιών με δικαστικές αποφάσεις".Ηεφημερίδα επισημαίνει ότι "η πρόεδρος της Ενωσης Καναλωτών Κρήτης, Ι.Μελάκη, αναφέρει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν ενοικιαστές κατοικιώνκαι καταστημάτων για να πετύχουν μείωση του ενοικίου τους σύμφωνα με τηνομολογία του Αρείου Πάγου".

ΤΑ ΝΕΑ:"Η Ελλάδα των παθών".Ηεφημερίδα σημειώνει ότι "προειδοποίηση για επιστράτευση απηύθυνε ηκυβέρνηση προς την ΠΝΟ, ενόψει της 48ωρης. Απεργία τη Μεγάλη Πέμπτη και σταΚΤΕΛ. Σκληρή επίθεση με προσωπικούς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο Αντ. Σαμαράς,προκαλώντας την έντονη απάντηση του Β. Βενιζέλου. Ανελέητα χτύπησε ομάδα«αντιεξουσιαστών» έναν ειδικό φρουρό εκτός υπηρεσίας, ύστερα από την κηδεία τουαυτόχειρα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣΤΥΠΟΣΗΜΕΡΗΣΙΑ:"Οργή για την απεργία. Πλήγμα της ΠΝΟ στην οικονομία".Ηεφημερίδα σημειώνει ότι "ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς να αποκλείεταιακόμη και η επιστράτευση, αφήνει η κυβέρνηση μετά την αδιάλλακτη στάση τωναπεργών. Εκτακτη σύσκεψη χθες, πέντε υπουργών υπό το Λ. Παπαδήμο. Παρών και ουπουργός Προστασίας του Πολίτη".Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:"Ερχεται πλήρης ανατροπή στο «χάρτη» των τραπεζών".Ηεφημερίδα τονίζει ότι "στον πλήρη μετασχηματισμό του εγχώριου τραπεζικούσυστήματος οδηγεί η ανακεφαλαιοποίηση, η οποία ολοκληρώνεται το φθινόπωρο καιθα δημιουργήσει τράπεζες πολλών ταχυτήτων. Οι βάσεις τίθενται με τον άμεσοκαθορισμό όλων των κρίσιμων παραμέτρων της ανακεφαλαιοποίησης και, όπωςεκτιμούν τραπεζικοί παράγοντες, οι εξελίξεις το προσεχές διάστημα θαπεριλαμβάνουν κινήσεις συγχώνευσης, εθελοντικές και μή, και τη συμμετοχή νέωνεπενδυτικών δυνάμεων στην ελληνική αγορά". liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ