2012-04-09 11:06:40
Φωτογραφία για Κοροϊδεύει το υπουργείο τους αγρότες για τα δικαιώματα...
Πριν από λίγες μέρες ο Μεσσήνιος γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Κανελλόπουλος, είχε δηλώσει στο «Θάρρος» ότι οι αγρότες δεν πρέπει να πληρώνουν στις ΕΑΣ για τις ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, αφού γι’ αυτό πληρώνει τις Ενώσεις το υπουργείο. Επίσης, όπως και πέρυσι, μας είχε διαβεβαιώσει ότι όποιος αγρότης δεν έχει μεταβολές, μπορεί ωραιότατα να κάνει την αίτησή του στον ΟΠΕΚΕΠΕ εντελώς δωρεάν!

Επειδή ή Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας φέτος αποφάσισε να απαιτήσει από τους παραγωγούς 30 με 40 ευρώ, ανάλογα με την περίπτωση, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση ενεργοποίησης, βρεθήκαμε χθες στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Καλαμάτα (Αριστομένους 123, απέναντι από το Πάρκο Σιδηροδρόμων). Σκοπός μας, να πάρουμε πληροφορίες για το πώς κάποιος μπορεί να κάνει ενεργοποίηση δωρεάν. Άλλωστε, σχετική πληροφόρηση μας ζητούσαν και αγρότες που ήθελαν να κάνουν αίτηση μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά δε γνώριζαν πώς.


Από το τοπικό γραφείο του ΟΠΕΚΕΠΕ, λοιπόν, ο προϊστάμενος Γιώργος Καμαρινόπουλος μας ενημέρωσε ότι φέτος η αίτηση ενεργοποίησης δε γίνεται από τους υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά μόνο ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους παραγωγούς, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, που γινόταν και με επίσκεψη του παραγωγού στα γραφεία του Οργανισμού.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η προθεσμία υποβολής για όσους είχαν κάνει και πέρυσι αίτηση μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ λήγει στις 30 Απρίλη, ενώ για εκείνους που θέλουν να κάνουν για πρώτη φορά φέτος μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ… έληξε ήδη, από τις 31 Μάρτη!

Στην ερώτησή μας, εάν υπήρξε κάποια ανακοίνωση, προκειμένου να ενημερωθούν οι αγρότες σχετικά, ο κ. Καμαρινόπουλος απάντησε ότι από καιρό είχε γίνει ενημέρωση από το σάιτ του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Εκεί που μείναμε άναυδοι ήταν όταν ακούσαμε ότι ο αγρότης που θέλει να κάνει αίτηση μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ, πρέπει ο ίδιος να «σκανάρει» χαρτιά με τα στοιχεία των απαραίτητων δικαιολογητικών και να τα περάσει στο σύστημα! Δηλαδή, ο παππούς στο χωριό είτε θα ψάχνει να βρει… υπολογιστές και σκάνερ για να κάνει όλα αυτά είτε θα πληρώσει αναγκαστικά τα 30 - 40 ευρώ στην Ένωση.

radio936.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ