2013-09-09 14:53:14
Φωτογραφία για Περιφέρεια Δυτικής Eλλάδας: Βγάζουν... μάτι οι καθυστερήσεις στον πειθαρχικό έλεγχο 16 επίορκων υπαλλήλων
Προκλητικές διαστάσεις λαμβάνουν, σε αρκετές περιπτώσεις, οι καθυστερήσεις στον πειθαρχικό έλεγχο υποθέσεων της δημόσιας διοίκησης που έχουν σκανδαλίσει την κοινή γνώμη, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Οι λόγοι που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο είναι αρκετοί, αλλά φαίνεται πως -τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα- ο κυριότερος είναι ένας: ότι, σε αντίθεση με το παρελθόν, με τα νέα -μνημονιακά- δεδομένα δεν προβλέπεται αποζημίωση για καμία συνεδρίαση πειθαρχικού οργάνου.

Έτσι, αρχικά παρατηρήθηκε μεγάλη κωλυσιεργία όχι μόνο στην εξέταση εκκρεμών υποθέσεων, αλλά και στην απλή συγκρότηση και λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων, τα οποία αναδιοργανώθηκαν πλήρως την τελευταία διετία, αλλά, για τους προαναφερθέντες λόγους, επί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμειναν "γράμμα κενό", χωρίς καμία ουσιαστική υπόσταση και παραγωγή πρακτικού αποτελέσματος.

Η κατάσταση αυτή, όπως ήταν φυσικό, εδραίωσε μια αίσθηση ατιμωρησίας, η οποία, ούτως ή άλλως, περιέβαλλε διαχρονικά αυτά τα όργανα, καθώς υπήρξαν εξαιρετικά σπάνιες οι περιπτώσεις που επίορκοι υπάλληλοι είχαν πληρώσει βαρύ πειθαρχικό τίμημα για πράξεις ή παραλείψεις τους, με τις οποίες ζημίωσαν σοβαρά την υπηρεσία τους, τόσο οικονομικά όσο και ηθικά.


Συνήθως δυο-τρεις το μήνα

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας, μιλώντας στο attacktv.gr, τόνισε ότι από το σύνολο των υπαλλήλων της Περιφέρειας έχουν παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό 16 άτομα. Οι συνήθεις ρυθμοί εξέτασης των υποθέσεων είναι δυο-τρεις το μήνα. Πάντως, ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε ότι η πρόεδρος του οργάνου, που είναι δικαστικός, προχωρεί πλέον με ικανοποιητικούς ρυθμούς τις υποθέσεις κι έχουν ήδη εκδικαστεί 5-6 από αυτές.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι δύο υπάλληλοι της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της πρώην Περιφέρειας, οι οποίοι είχαν εγκρίνει την παράνομη είσπραξη επιδοτήσεων του Αναπτυξιακού Νόμου από επιχειρηματίες που δεν τις δικαιούνταν ή και τη διπλοείσπραξη επιδότησης από το ίδιο πρόσωπο και οι οποίοι υπήχθησαν στη συνέχεια στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, έχουν παραπεμφθεί στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό.

Αυτό συνέβη ύστερα από προσφυγή του τέως γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσου Αποστολόπουλου, και ένσταση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, καθώς η ποινή που τους είχε επιβάλει το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό θεωρήθηκε "χάδι" (στέρηση μισθού έξι μήνες στον έναν και τρεις στον άλλο).

Πηγή: attacktv
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ