2013-09-09 14:47:07
Φωτογραφία για ΜΙΛΑΝΟΒΙΤΣ : ΕΙΧΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Είναι πραγματικό προνόμιο αυτό που έζησαν παιδιά από ομάδες -μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός- τις δύο προηγούμενες εβδομάδες στο κολυμβητήριο «Αντώνης Δημητρακόπουλος» στη Γλυφάδα, με την παρουσία του Ιγκορ Μιλάνοβιτς.

Ο Μιλάνοβιτς έκανε ενημέρωση σε προπονητές και γονείς για αυτά τα σεμινάρια και έφυγε για να επιστρέψει στο Βελιγράδι και να συνεχίσει τα μαθήματα στα πιτσιρίκια της Παρτιζάν, μια και είναι ο υπεύθυνος της ακαδημίας πόλο της ομάδας. Πριν φύγει, πάντως, μίλησε στον «Γαύρο» και έκανε μια αποκάλυψη η οποία μπορεί να βγήκε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, αλλά έχει σημασία και είναι συγκλονιστική παρά το γεγονός ότι αναφέρεται στο έτος 1992.

Στην ερώτηση που αφορούσε το αν σκέφτηκε να έρθει ποτέ στην Ελλάδα για να παίξει και για να δουλέψει, ο Μιλάνοβιτς σόκαρε, λέγοντας ότι «είχα συμφωνήσει σε όλα με τον Ολυμπιακό. Είχα πάει στον Πειραιά και δώσαμε τα χέρια με τον Λεωνίδα Θεοδωρακάκη, το 1992
. Όταν οι άλλες ομάδες έμαθαν ότι θα παίξω στον Ολυμπιακό έκαναν… εμπάργκο και εκείνη τη χρονιά απαγορεύτηκαν οι ξένοι στο πρωτάθλημα», αποκάλυψε ο σπουδαίος Σέρβος, ο οποίος έπαιζε στον Ερυθρό Αστέρα αλλά είχε αναγκαστεί να πάρει τον δρόμο της ξενιτιάς, καθώς βρέθηκε -όπως τόσοι και τόσοι, άλλωστε, συμπατριώτες του- ενώπιον ενός αιματοβαμμένου εμφυλίου, που διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία εις τα εξ ων συνετέθη.

Ο Ολυμπιακός είχε κινηθεί γρήγορα και ασφαλώς αποτελούσε δέλεαρ για τον Σέρβο, αφού η χριστιανική ορθοδοξία είναι σημαντικό κοινό των δύο λαών και πολλαπλάσια σημαντικό πριν από 21 χρόνια.

«Έτσι κατέληξα στη Ρώμη και έπαιξα για τη Ρόμα», αποκάλυψε ο μύθος του παγκόσμιου πόλο και ένας από τους ανεπανάληπτους παίκτες στην ιστορία του.
   
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ