2013-09-09 14:44:05
Φωτογραφία για Δικηγόρος συμμορίτης. Με μπράβους πίεζε τα θύματα των πελατών του να κάνουν πίσω!
του Κώστα Βουκελάτου

Είχαμε αναφερθεί και σε παλαιότερο ρεπορτάζ για την δράση ενός δικηγόρου που δρούσε με συμμορία μπράβων και πλαστογράφων με σκοπό να εξαπατά και να εκβιάζει θύματα πελατών του. Η συνέχεια λοιπόν του ρεπορτάζ έχει ως εξής ο δικηγόρος Αθηνών Ν.Α. σύμφωνα με μήνυση που έχει κατατεθεί στο τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου εκτός από νομικό γραφείο επί της οδού Πατησίων και Αλεξάνδρας είχε και μια συμμορία η οποία εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του γραφείου και των πελατών του.

Από την μήνυση που έχει κατατεθεί φαίνεται ότι η δράση του δικηγόρου και της συμμορίας του ήταν πλούσια και αποκαλύφθηκε μετά από 11 χρόνια δράσης. Ο κακοποιός δικηγόρος προσπαθούσε να κερδίζει υποθέσεις πελατών του με εκβιασμούς και μάλιστα κατάφερνε με πίεση των μπράβων να αποσύρουν τα θύματα των κακοποιών πελατών του μηνύσεις και αγωγές και τους έταζε για να χρυσώνει το χάπι και εξωδικαστικούς συμβιβασμούς.


Για να διασφαλίσει ότι οι πελάτες του θα είχαν καλή μεταχείριση από τα θύματα τους την ημέρα της δίκης κανόνιζε δύο τρείς ημέρες πριν να κάνει ραντεβού στο γραφείου του με τα θύματα και τους δικηγόρους τους δίνοντας τους ως εξωδικαστική επίλυση διαφοράς πλαστές επιταγές από ανύπαρκτους κλειστούς λογαριασμούς παλαιών πελατών του ή γραμμάτια που στο τέλος διαμαρτυρόντουσαν.

Η δράση του αποκαλύφθηκε όταν το τμήμα εκβιαστών της ασφάλειας πριν από 6 χρόνια το 2007 είχε συλλάβει όλη την συμμορία μετά από μήνυση εξαπατημένου και εκβιαζόμενου θύματος τους. Οι μπράβοι ομολόγησαν ότι ο αρχηγός της συμμορίας ήταν ο δικηγόρος Ν.Α. και ο ξάδελφος του και η υπόθεση πήγε στο δικαστήριο με κατηγορούμενους όλη την συμμορία για κακουργήματα. Το θράσος του κακοποιού δικηγόρου ήταν ότι κατάφερε με πειθώ να εξαπατήσει και πάλι το μηνυτή της συμμορίας και τους δικηγόρους του και να καταφέρει να πετύχει πάλι εξωδικαστικό συμβιβασμό για να μη χάσει την άδεια του και για να πέσουν χαμηλά οι συνεργοί του.

Πράγματι ακολουθώντας το γνωστό σχέδιο συναντήθηκε στο γραφείο του με το θύμα που τον μήνυσε και τον δικηγόρο του και τους έδωσε μερικά μετρητά για να γίνει πιστευτός καθώς και πλαστές κατασκευασμένες επιταγές ανύπαρκτων λογαριασμών που όπως φαίνεται είχε stock. Για να ενισχύσει την απάτη ώστε να είναι σίγουρος ότι όλα θα πάνε την ημέρα της δίκης έδωσε και γραμμάτια υπογεγραμμένα από τον ίδιο και το θράσος του ήταν τέτοιο που είχε υπογράψει με την σφραγίδα του δικηγόρου και επιταγές και γραμμάτια.

Κατάφερε να αθωωθεί ο απατεώνας δικηγόρος (λόγω πολύ μικρών αμφιβολιών όπως είπε η πρόεδρος του κακουργιοδικείου) όπως αναφέρει στην μήνυση του το θύμα του και παρά την επιμονή του κ. εισαγγελέα εφετών για να καταδικαστεί και μάλιστα σε 8 χρόνια κάθειρξη και να καταδικαστούν οι υπόλοιποι της συμμορίας με μεγάλες ποινές. Τελικά ο ένας συνεργός της συμμορίας καταδικάστηκε σε 4 χρόνια κάθειρξη σε οι δύο μπράβοι μέλη της συμμορίας σε 5 χρόνια κάθειρξη. Οι ποινές ήταν χαμηλές λόγω τις επιείκειας που έδειξαν οι μάρτυρες και ο μηνυτής και λόγω τού ότι προσκόμισαν τα συμφωνητικά της εξωδικαστικής επίλυσης διαφοράς ο μόνος που δεν πείστηκε ήταν ο κ. εισαγγελέας εφετών για την μεταμέλεια και την συγγνώμη της συμμορίας στο θύμα τους. Αφού πέρασε ο καιρός αποδείχθηκε και πάλι ότι η απάτη ήταν επάγγελμα του δικηγόρου και όχι η δικηγορία ,πλαστή η επιταγή και ακάλυπτα διαμαρτυρημένα τα γραμμάτια, ενεργοποίησε το κόλπο που χρησιμοποιούσε για τους πελάτες του και για τον ίδιο και την συμμορία του και έπιασε αλλά για τελευταία φορά και τελικά ο κ. εισαγγελέας εφετών είχε απόλυτο δίκιο να επιμένει στις καταδίκες και των τεσσάρων.

Η μήνυση που έχει υποβληθεί και πάλι στην ασφάλεια δεν δίνει περιθώρια στον δικηγόρο να ξανά εξαπατήσει εκ νέου αφού πλέον τα αδικήματα είναι για πλαστογραφία απάτη επί δικαστήριο και ακάλυπτη επιταγή. Στην μήνυση έχει υποβληθεί και αναφορά για τις νέες εγκληματικές πράξεις του δικηγόρου στον κ. εισαγγελέα εφετών που είχε δικάσει την συμμορία και επέμενε σε μεγαλύτερες ποινές και παράλληλα κατατέθηκε και πειθαρχική αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για να δοθεί πλέον ένα οριστικό τέλος στην δράση και στην καριέρα του απατεώνα κακοποιού δικηγόρου Αθηνών Ν.Α. Η αδιανόητο τέτοιου είδους κακοποιοί να υπηρετούν δήθεν την δικαιοσύνη χρησιμοποιώντας κάθε είδους εγκληματική πράξη για να εξυπηρετήσουν τον σκοπό τους. Και μη χειρότερα θα παρακολουθούμε και θα ενημερώνουμε γιατί θα μπορούσαμε να ήμασταν και εμείς τα θύματα του.
freepen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ