2013-09-07 20:40:11
Φωτογραφία για Πώς γίνεται ένας έφηβος πιο κοινωνικός;
Πώς γίνεται ένας έφηβος πιο κοινωνικός;

Όλοι θέλουμε να αποκτούμε φίλους, όλοι ανησυχούμε αν θα καταφέρουμε να χτίσουμε νέες φιλίες. Αυτό ισχύει ακόμα και για τα άτομα που μοιάζουν να έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση. Ορισμένοι άνθρωποι έχουν πολλούς φίλους ενώ κάποιοι άλλοι είναι ευτυχισμένοι με έναν-δυο στενούς φίλους. Αν νιώθεις ότι δεν έχεις ούτε ένα φίλο, μπορεί να αισθάνεσαι συχνά μόνος. Επιπλέον, πολλοί φίλοι μας προδίδουν και μας απογοητεύουν.

Συμβουλές προς εφήβους από τον Επίκουρο Καθηγητή Ψυχιατρικής ου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πέτρο Σκαπινάκη

Μην ξεχνάς ότι:

Μπορεί να σκέφτεσαι ότι κανείς δεν σε συμπαθεί - αλλά αν δεν μιλήσεις στους άλλους, μπορεί κι εκείνοι να πιστεύουν ότι δεν τους συμπαθείς εσύ.

Ορισμένες φορές μπορεί να αισθάνεσαι διαφορετικός από τους άλλους ανθρώπους.

Οι άνθρωποι μπορεί να είναι μόνοι για διάφορους λόγους - ορισμένες φορές το επιλέγουν, κάποιες άλλες, όμως, δεν αποτελεί επιλογή τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι συμπαθητικοί και ευχάριστοι άνθρωποι ή ότι δεν μπορούν να γίνουν καλοί φίλοι.

Φρόντισε να συμπαραστέκεσαι στους φίλους σου.

Μπορεί, επίσης, να μαθαίνεις περισσότερα σχετικά με μια δουλειά, με το αντικείμενο που θέλεις να σπουδάσεις ή με ένα μέρος που θα ήθελες να επισκεφτείς. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ανακάλυψη και η μάθηση προσφέρουν απίστευτη ικανοποίηση.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ