2013-09-05 11:12:04
Φωτογραφία για Κύπρος: Το ΔΗΚΟ επεξεργάζεται προτάσεις για την οικονομία
Επικαιροποιημένες διαπιστώσεις και προτάσεις για τα κρίσιμα θέματα της οικονομίας, επεξεργάζεται το ΔΗΚΟ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του κόμματος Μάριο Καρογιάν.

Σε διάσκεψη Τύπου του εχθές απόγευμα, ο κ. Καρογιάν ανέφερε επίσης ότι «υπό τις περιστάσεις» τα μνημονιακά νομοσχέδια που αφορούν τον Συνεργατισμό, «θα πρέπει να τροχιοδρομηθούν» και εξέφρασε την πεποίθηση πως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ θα στηρίξει τα συγκεκριμένα νομοσχέδια, τα οποία θα τεθούν προς ψήφιση στην αυριανή Ολομέλεια της Βουλής.

Τόσο τα θέματα που αφορούν τις δεσμεύσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με βάση το μνημόνιο συναντίληψης, όσο και τα θέματα που αφορούν σχεδιασμούς για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και της κυπριακής οικονομίας, βρίσκονται στο επίκεντρο των καθημερινών σχεδόν επαφών του ΔΗΚΟ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών και στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής «εντός των ημερών θα θέσουμε επί τάπητος όλα τα εκκρεμούντα ζητήματα, προκειμένου να αξιολογήσουμε την πορεία των πραγμάτων και να επιδιώξουμε να τροχιοδρομηθούν λύσεις προς την ορθή κατεύθυνση», είπε στις δηλώσεις του ο κ. Καρογιάν.


Ανέφερε ότι «προς το σκοπό αυτό, το Δημοκρατικό Κόμμα επεξεργάζεται επικαιροποιημένες διαπιστώσεις και προτάσεις, που θα τεθούν στο διάλογο, τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών, όσο και με τους άλλους κομματικούς εταίρους στην Κυβέρνηση».

Ειδική αναφορά έκανε στις προτάσεις νόμου που έχει ετοιμάσει το Δημοκρατικό Κόμμα με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής. Πρόκειται, όπως εξήγησε, για δυο προτάσεις που σκοπεύουν στην τροποποίηση των περί «φορολογίας του εισοδήματος νόμων» και των νόμων περί «βεβαιώσεως και εισπράξεως φόρων».

«Το Δημοκρατικό Κόμμα θα καταθέσει προτάσεις που έχουν ως βασικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και που στοχεύουν στη διασφάλιση συνθηκών κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης», είπε.

Ο κ. Καρογιάν ανέφερε επίσης ότι «οι προτάσεις του ΔΗΚΟ θα βρίσκονται σε μετωπική σύγκρουση με τα όποια μεγαλοσυμφέροντα επιχειρούν να μεθοδεύσουν εξελίξεις με στόχο να προσποριστούν ιδιοτελή οφέλη» και πρόσθεσε πως «το νέο οικονομικό μοντέλο, το νέο οικονομικό μέλλον της Κύπρου και του λαού της πρέπει να διασφαλίζει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της μεσαίας τάξης και των μη προνομιούχων ομάδων του πληθυσμού και όχι να υπηρετεί τα συμφέροντα μιας οικονομικής ολιγαρχίας και του κατεστημένου».

Είπε, επίσης, ότι το θέμα της κάθαρσης, του εντοπισμού και του καταμερισμού ευθυνών για την οικονομική τραγωδία αποτελεί για το ΔΗΚΟ «μείζονα πολιτικό και ηθικό στόχο».

Ερωτηθείς ποιά θα είναι η στάση του ΔΗΚΟ στην αυριανή Ολομέλεια της Βουλής ενώπιον της οποίας θα τεθούν προς ψήφιση τα μνημονιακά νομοσχέδια για το Συνεργατισμό, ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι «σίγουρα μπορεί να μην είναι τα ιδανικότερα νομοσχέδια, υπό τις περιστάσεις όμως και μετά από ορθολογιστική ανάλυση των δεδομένων που έχουμε μπροστά μας, και με τις συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί, με τις συζητήσεις και τις συνεννοήσεις που έγιναν με την ΚΤ την Κυβέρνηση, τον Συνεργατισμό και την ηγεσία του, εκείνο που φαίνεται είναι ότι υπό τις περιστάσεις αυτά τα νομοσχέδια θα πρέπει να τροχιοδρομηθούν».

«Εμείς θα έχουμε αύριο συνεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας και πιστεύω ότι το ΔΗΚΟ και η κοινοβουλευτική ομάδα θα στηρίξουν τα συγκεκριμένα νομοσχέδια. Όμως αυτό θα το δούμε σε τελική μορφή αύριο στη συνεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας», είπε.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ