2013-09-05 11:08:05
Φωτογραφία για Αλήθειες και ψέματα για την ελληνική εμπλοκή στη Συρία
Υποβαθμισμένη αναμένεται ότι θα είναι η συμμετοχή της Ελλάδας σε πιθανή αμερικανική επίθεση στη Συρία. Οι πληροφορίες που έρχονται τόσο από το Πεντάγωνο όσο και από... το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρουν ότι η χώρα μας θα εξετάσει όλα τα πιθανά αιτήματα που θα της υποβληθούν, ωστόσο, καλά ενημερωμένες πηγές, επιμένουν ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία τέτοια κίνηση.

Αντιθέτως, άλλες πληροφορίες που φτάνουν στο «κέντρο» από ελληνικές διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό, αναφέρουν ότι η Ουάσιγκτον έχει έρθει σε επαφή με δεκάδες κυβερνήσεις χωρών, της περιοχής και όχι μόνο, για να διερευνήσουν τις προθέσεις τους, ενόψει μιας πιθανής εμπλοκής.

Στην πραγματικότητα, αν τεθεί ποτέ ζήτημα και για ελληνική «συμμετοχή», αυτή θα αφορά μόνο στη βάση της Σούδας, στην Κρήτη, αλλά και στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το αν τελικώς θα χρησιμοποιηθεί.

Καλά - καλά δεν τίθεται καν θέμα χρησιμοποίησης της βάσης στο Ακρωτήρι της Κύπρου, μετά την τελευταία απόφαση της βρετανικής Βουλής να μην συμμετάσχει στην επίθεση. Επισήμως, πάντως, η ελληνική πλευρά καλλιεργεί την αίσθηση της κρισιμότητας του ρόλου της χώρας μας στις εξελίξεις. Στην πράξη, όμως, όλα δείχνουν ότι μάλλον δεν θα είναι και τόσο αναβαθμισμένη όσο «καλλιεργείται» προς τα έξω.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ