2013-08-23 20:06:04
Φωτογραφία για Του νερού οι μουσικές στο Κόκκινο Νερό
Ο Θωμάς και ο Ευριπίδης Μπέκος παρουσιάζουν τα τραγούδια τους στη... Μουσική Βραδιά “Του Νερού οι Μουσικές”, στην ιαματική πηγή του Κόκκινου Νερού Λάρισας, το Σάββατο 24/8.

Οι Λαρισαίοι δημιουργοί έρχονται ξανά στο μουσικό προσκήνιο έπειτα από την προηγούμενη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο Περί Μπάζων και Λοιπών Απορριμμάτων που ήταν μια παραγωγή του Δημήτρη Ζερβουδάκη, με συμμετοχές του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Έλσας Μουρατίδου κα. Αυτή τη φορά παρουσιάζουν το τέταρτο κατά σειρά δισκογραφικό τους εγχείρημα με τίτλο QUARK που κυκλοφορεί από την Universal Music Greece.

Τραγούδια που προσεγγίζουν με κριτική διάθεση το σημερινό κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, μιλούν για τις ανθρώπινες αξίες, δείχνουν το δρόμο στη “Νέα Γενιά”, προσεγγίζουν την “Ιθάκη Μάγισσα” και σκιαγραφούν τον “Νάρκισσο” που κρύβεται στον καθένα μας. Ερμηνευτές – ορόσημα της δισκογραφίας του τόπου μας δίνουν πνοή στα στιχουργήματα του Θωμά Μπέκου και ηγούνται των μουσικών ακροβασιών που ο γιος του, Ευριπίδης, επιμελήθηκε. Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Ψαραντώνης και Διονύσης Τσακνής είναι μερικοί από τους ερμηνευτές που πλαισιώνουν τη δουλειά ενώ η λίστα συνεχίζεται με τους Θοδωρή Κοτονιά, Κώστα Θωμαϊδη, Καλλιόπη Βέττα και Έλσα Μουρατίδου.


Οι στίχοι, γραμμένοι από τον Θωμά Μπέκο επενδύονται με μουσική γραμμένη από κοινού με το γιο του Ευριπίδη. Ο πατέρας, Θωμάς, δίνει τις πρωτογενείς μελωδίες και στη συνέχεια ο Ευριπίδης αναλαμβάνει τη μορφοποίηση, την ανάπτυξη και την ενορχήστρωσή τους.

Μια ομάδα διακεκριμένων μουσικών με την Έλσα Μουρατίδου στο τραγούδι, συνθέτουν ένα δυναμικό σχήμα παρουσιάζοντας στο κοινό τις δημιουργίες των Θωμά και Ευριπίδη Μπέκου. Τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία των Λαρισαίων δημιουργών πλαισιώνονται από αγαπημένα κομμάτια της έντεχνης μουσικής σκηνής σε συνδυασμό με εναλλακτικές προσεγγίσεις και αναφορές στη δημοτική μας παράδοση, την jazz και την ethnic μουσική, σε ένα πρόγραμμα δυο περίπου ωρών.

Σάββατο 24/8

Ιαματική πηγή Κόκκινου Νερού Λάρισας

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Οι μουσικοί:

Ευριπίδης Μπέκος: πιάνο

Έλσα Μουρατίδου: τραγούδι

Άρης Αλβανός: κιθάρα, τραγούδι

Παυλίνα Θεοδόση: βιολοντσέλο

Θεμιστοκλής Μπέκος: πλήκτρα, τραγούδι
paidis.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ