2013-08-22 21:57:06
Φωτογραφία για Μπαίνουν τα θεμέλια για εθνικό διάλογο στην Τυνησία
Το κυβερνών ισλαμιστικό κόμμα στην Τυνησία ανακοίνωσε σήμερα πως είναι έτοιμο να διαπραγματευθεί με την αντιπολίτευση... στη βάση ενός εγγράφου σχεδίου -το οποίο έχει προετοιμαστεί από τα εργατικά συνδικάτα- και προβλέπει την αποχώρησή του από την εξουσία ενόψει νέων βουλευτικών εκλογών, προκειμένου να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα τον τελευταίο μήνα.

«Το κίνημα Ενάχντα αποδέχθηκε την πρόταση του εργατικού σωματείου UGTT ως σημείο εκκίνησης για να επιλυθεί η πολιτική κρίση στη χώρα», ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ισλαμικού κόμματος Ρασίντ Γανούσι, μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του μεγαλύτερου συνδικάτου Χοσίν Αμπάσι.

«Το κίνημα Ενάχντα αποδέχθηκε την πρωτοβουλία της UGTT ως βάση για τη δρομολόγηση του εθνικού διαλόγου» με την αντιπολίτευση, προκειμένου να δοθεί τέλος στην κρίση που ξέσπασε μετά τη δολοφονία μίας ηγετικής φυσιογνωμίας της, του Μοχάμεντ Μπράχμι, στις 25 Ιουλίου, επισήμανε από την πλευρά του ο Αμπάσι.


Η πρωτοβουλία του σωματείου, που ανακοινώθηκε από την UGTT στις 30 Ιουλίου, προβλέπει να σχηματιστεί μία κυβέρνηση τεχνοκρατών, να συνεχίσει το έργο της η Συντακτική Εθνοσυνέλευση και να καθοριστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την υιοθέτηση του Συντάγματος, καθώς και για την διεξαγωγή των προσεχών εκλογών.

Αυτό που οι δύο άνδρες δεν διευκρίνισαν ήταν εάν το Ενάχντα θα συμφωνήσει στην αλλαγή κυβέρνησης. Δεν απάντησαν στις σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

«Το Ενάχντα κατέθεσε μία σειρά από προτάσεις, τις οποίες πρόκειται να διαβιβάσουμε στην αντιπολίτευση. Εάν αυτές γίνουν αποδεκτές, τότε θα ξεκινήσουμε τον εθνικό διάλογο», είπε ο Αμπάσι, ο οποίος σήμερα θα συναντηθεί με στελέχη της αντιπολίτευσης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ