2013-08-17 21:41:08
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη: Έλληνες εξωτερικού και η εφορία‏
H ταλαιπωρία συνεχίζεται για όλους εμάς τους κατοίκους εξωτερικού. Τραγική η κατάσταση. Η καθε ΔΟΥ έχει ορίσει τους δικούς της όρους και ζητά ότι εκείνη θέλει... ενώ με βάση τον Μαυραγαννη ενα και μόνο δικαιολογητικό ειναι αρκετό.

Η ΠΟΛ1132 για παράδειγμα απο τον Μαυραγανη δεν αναφέρει οτι χρειάζεται το πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας και η ΔΟΥ στην οποία ανήκω (και πέρασα 4,5 ώρες πριν λίγες μέρες να μιλάω απο υπευθυνο σε υπευθυνο χωρίς αποτέλασμα) ζητάει

1. βεβαίωση κατοικίας,

2. βεβαίωση απο τον εργοδότη μου και

3. αίτηση για την εφαρμογή της σύμβασης αποφυγής της διπλής φορολογίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΒ.

Αυτό το τελευταίο έντυπο είναι του δικού μας Υπουργείου της Οικονομίας, με ποιά βάση θα το υπογράψει Αγγλική αρχή; Εκτός του ότι οι αγγλικές υπηρεσίες δεν καταλαβαίνουν τί ζητουν οι Ελληνικές Αρχές, αλλά φαίνεται ότι ουτε οι Ελληνικές το έχουν ξεκάθαρο τι χρειάζονται!


Το θέμα αφορά τεράστιο αριθμό ελλήνων του εξωτερικού που προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη και να είμαστε τυπικοί με τις 'υποχρεώσεις' μας (αν κα δεν έχουμε εισοδήματα ή περιουσία στην Ελλάδα) και δε μας βοηθάνε να θεωρείσουμε αντίκλητο, ούτε να γραφτούμε στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού. Μετά απο επικοινωνία που είχαν ηδη Έλληνες του εξωτερικού με το Υπουργείου της Οικονομίας και τον Υπουργό, έχουμε ενημερωθεί ότι κοιτάει το ζήτημα ο αρμόδιος υφυπουργός (Μαυραγάνης).

Απο ότι γνωρίζω η προθεσμία μας για να καταθέσουμε τα απαραίτητα δικαολογητικά είναι 31/08. Δεν είναι όμως καθόλου εφικτό αφού για να μαζέψουμε τα δικαιολογητικα ειμαστε με επικοινωνια με διαφορες αγγλικές αρχες, πρεπει να τα στείλουμε για σφραγίδα της Χάγης (μέσω όρο το κόστος για να σφραγιστεί ενα έντυπο ειναι 70 λίρες!) και φυσικά να σταλουν για μεταφραση στο μεταφραστικό του Υπουργείου των Εξωτερικών!

Η εκκλiσή μου είναι η εξής: αν μπορούσατε να επικοινωνήσετε με το Υπουργείο Οικονομικών για να:

1. στείλουν μία εγκλύκλιο σε ΟΛΕΣ τις ΔΟΥ της χώρας με ξεκάθαρους όρους τι δικαιολογητικα πρέπει να προσκομίσουμε οι Έλληνες του εξωτερικού και

2. να γίνει παράταση στην προθεσμία που μας εχει δωθει Ή να γίνουν δεκτά τα δικαιολογητικα μας και εκπρόθεσμα (μέχρι το τέλος του έτους)

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ