2013-08-13 09:46:57
Φωτογραφία για Αχαΐα: Γνώστες της «κομπίνας» με τα πανηγύρια εδώ και καιρό οι Εφοριακοί – Mπαίνουν σε δίλημμα για το κατά πόσο θα πρέπει να δίνουν άδειες
Σε γνώση των υπευθύνων των Εφοριών είναι εδώ και καιρό η «κομπίνα» που έχει στηθεί τα τελευταία καλοκαίρια με τον μανδύα του εθίμου των πανηγυριών, στην Αχαΐα αλλά και τους άλλους δύο νομούς της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα του thebest, οι προϊστάμενοι των κατά τόπους ΔΟΥ, οι οποίοι και είναι υπεύθυνοι για να εκδώσουν άδεια για τη διεξαγωγή των πανηγυριών υπό την ομπρέλα Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων οι οποίοι και δεν υποχρεούνται να εκδίδουν νόμιμα παραστατικά στοιχεία, περνούν από κόσκινο τις αιτήσεις που τους κατατίθενται.

Μάλιστα οι ίδιοι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα ειδικά στη Δυτική Αχαΐα οι εν λόγω εκδηλώσεις έχουν περιοριστεί σημαντικά καθώς ο νέος Διευθυντής δεν φαίνεται να πείθεται εύκολα.

Ωστόσο το «κόλπο» είναι καλά στημένο καθώς είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς κατά πόσο οι Σύλλογοι είναι πράγματι οι διοργανωτές και κάνουν τις εκδηλώσεις προς τέρψη των συγχωριανών τους, με αποτέλεσμα πολλά πανηγύρια να πραγματοποιούνται τελικά και η φοροδιαφυγή να… «οργιάζει».

Οι υπεύθυνοι των ΔΟΥ σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία μπαίνουν σε πραγματικό δίλλημα καθώς συχνά βλέπουν οι εκδηλώσεις αυτές να διοργανώνονται σε νυχτερινά μαγαζιά και όχι σε πλατείες ή σε γήπεδα όπως θα έπρεπε κανονικά να συμβαίνει.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ