2013-08-13 09:41:41
Φωτογραφία για ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ «Δεν κρατούνται στην Τουρκία οι απαχθέντες επίσκοποι της Συρίας»
Απέρριψε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών του ισχυρισμούς ότι οι δύο απαχθέντες ορθόδοξοι μητροπολίτες της Συρίας κρατούνται σε τουρκικό έδαφος.

Ο ελληνορθόδοξος επίσκοπος Παύλος και ο συρορθόδοξος επίσκοπος Γιοχάνα Ιμπραχίμ απήχθησαν στις 22 Απριλίου στη Συρία από ενόπλους κατά την επιστροφή τους στο Χαλέπι από τα συροτουρκικά σύνορα.

«Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι πλήρως ανυπόστατοι. Είναι πασιφανές ότι αυτές οι φήμες, τις οποίες εμείς απορρίπτουμε, πυρετούν κάποιους κύκλους και τα συμφέροντά τους, στοχεύοντας να περιέλθει σε δυσμενή θέση η Τουρκία», αναφέρει γραπτή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας αναφορές ότι οι δύο κληρικοί κρατούνται εντός της Τουρκίας.

«Θα ήταν καλό να επαναλάβουμε τα εξής: Η Τουρκία εύχεται την απελευθέρωση των δύο κληρικών το συντομότερο δυνατό και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για αυτό. Αλλά η απαγωγή έγινε έξω από την χώρα και για αυτό οι προσπάθειες είναι περιορισμένες. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως και πολλές άλλες χώρες, συμβάλλει στην εξασφάλιση της απελευθέρωσής τους».

ΕΘΝΟΣ  Πηγή: Hurriyet Daily News
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αναβαθμίστηκε η εφαρμογή twitter
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αναβαθμίστηκε η εφαρμογή twitter
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ