2013-07-23 14:33:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Έλεγχoι από τη ΔΕΥΑΠ για τo πρόβλημα υδροδότησης στο Κάτω Καστρίτσι
Από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώθηκε το εξής:

Τις τελευταίες μέρες παρουσιάστηκε πρόβλημα στην υδροδότηση του Κάτω Καστριτσίου. Αμέσως έγινε σύσκεψη στο κατάστημα του Δήμου στο Ρίο με τη παρουσία του Αντιδημάρχου Ρίου Ιωάννη Μανέτα του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Κων. Μπουρδούλη του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΠ Αντώνη Κότσαλη και στελεχών της υπηρεσίας Ύδρευσης.

Βασική αιτία του προβλήματος ήταν η μειωμένη παροχή από τη πηγή Βελουχίου λόγω εγκλωβισμού αέρα στον τροφοδοτικό αγωγό παρά την απρόσκοπτη λειτουργία του από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι τα μέσα του Ιουλίου 2013. Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες στη συνέχεια των έργων βελτίωσης που εκτελέστηκαν το 2012, και τοποθετήθηκαν βαλβίδες εξαερισμού και μειωτές ρύθμισης πίεσης στη κατεύθυνση εξορθολογισμού της διαχείρισης πιέσεων και παροχών στη περιοχή σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από την ζήτηση και το πρόβλημα φαίνεται να έχει επιλυθεί.


Διαπιστώθηκε επίσης μια υπερκατανάλωση στη περιοχή η οποία δεν δικαιολογείται και ως εκ τούτου η ΔΕΥΑΠ θα προβεί σε άμεσο εκτεταμένο έλεγχο των υδροληψιών για να αντιμετωπιστούν τυχόν παράνομες συνδέσεις στο δίκτυο με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες (διακοπή παράνομων συνδέσεων, επιβολή προστίμων, δικαστική διαδικασία).

Παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών Κάτω Καστριτσίου, Καρκαλού, Μαγούλα και Παπαλάκα να προσέλθουν άμεσα στη ΔΕΥΑΠ και να δηλώσουν οικειοθελώς τις παροχές που υπάρχουν για την τακτοποίηση πιθανόν υπαρχουσών εκκρεμοτήτων που αφορούν τις ανωτέρω παροχές.

Η κατεύθυνση της ΔΕΥΑΠ είναι να τοποθετηθούν σε όλες τις παροχές υδρόμετρα χωρίς καμία εξαίρεση.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ