2013-07-23 14:31:05
Φωτογραφία για Λαβρόφ: Συνεργασία για εκδίωξη των τρομοκρατών από τη Συρία
Τη συνεργασία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση της Συρίας με σκοπό να εκδιώξουν τους «τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές από τη χώρα» ζήτησε ξανά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του με τον αντιπρόεδρο της συριακής κυβέρνησης αρμόδιο για οικονομικές υποθέσεις Κάντρι Τζαμίλ, ο Ρώσος υπουργός δήλωσε ότι η συμφωνία τον περασμένο μήνα των δυο πλευρών στη Βόρεια Ιρλανδία να συνεργαστούν για την εκδίωξη «των τρομοκρατών και των εξτρεμιστών» πρέπει να είναι από τα βασικά σημεία της προτεινόμενης διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης.

«Προς λύπη μας, αντίθετα με τη συριακή κυβέρνηση ένα σημαντικό τμήμα της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Συμβουλίου, δεν έχει επιδείξει τέτοια ετοιμότητα», τόνισε ο Λαβρόφ.

Στο μεταξύ η Δαμασκός συνεχίζει τις συνομιλίες με τη Μόσχα για την οικονομική βοήθεια. Σύμφωνα με τον Κάντρι Τζαμίλ, η Συρία ελπίζει σε ένα δάνειο από τη Ρωσία ως το τέλος του έτους.

Παράλληλα, ο Σύρος αξιωματούχος σημείωσε ότι «εξακολουθούν να ισχύουν» οι συμφωνίες για την παράδοση ρωσικών πυραύλων S-300 στη Συρία.

Ακόμη, ο Τζαμίλ κατηγόρησε τη Δύση για την «πολιορκία» της χώρας του προσθέτοντας ότι είναι εκείνη που ευθύνεται για τα συνεχιζόμενα δεινά του συριακού λαού.
elzoni.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ