2013-07-23 14:28:04
Φωτογραφία για Καρκινοπαθείς κάτοικοι του Πέρα Χωρίου Νήσου έξω από το δικαστήριο
Καρκινοπαθείς κάτοικοι του Πέρα Χωρίου Νήσου θα βρίσκονται αύριο έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, την ώρα που θα διεξάγεται η πρώτη ακρόαση για την αγωγή που κατέθεσε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην κατοικημένη περιοχή της κοινότητάς τους με χημικό εργοστάσιο. Η εταιρεία κατέθεσε συγκεκριμένα την αγωγή εναντίον του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Χωρίου Νήσου, καθώς και εναντίον συγχωριανών τους προσωπικά, με αφορμή τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνουν ζητώντας κλείσιμο του εργοστασίου.

Κάτοικοι, κοινοτικό συμβούλιο και επιτροπή αγώνα, υποστηρίζουν ότι η λειτουργία του εργοστασίου συνδέεται με αυξημένα περιστατικά καρκίνου που εμφανίζουν άτομα που διαμένουν σε γειτονικά προς το εργοστάσιο σπίτια.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Αγώνα σε χθεσινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι πραγματοποιεί σειρά επαφών με πολιτικά κόμματα, τα οποία ενημερώνει για τις προσπάθειές τους για απομάκρυνση των δύο χημικών εργοστασίων που λειτουργούν στην κατοικημένη περιοχή της κοινότητάς τους.


Όπως αναφέρει, μέχρι στιγμής αποδέχθηκαν το αίτημά τους για συνάντηση η Συμμαχία Πολιτών, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και το ΑΚΕΛ. «Από τα υπόλοιπα κόμματα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση στο αίτημά μας για συνάντηση. Το γεγονός αυτό είναι μια ένδειξη της ευαισθησίας που επιδεικνύουν σε ένα πρόβλημα που αποτελεί ένα μόνο παράδειγμα για τα σοβαρά θέματα περιβάλλοντος και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ύπαρξη ασύμβατων αναπτύξεων σε οικιστικές περιοχές που υπάρχουν σε όλη την επικράτεια της πατρίδας μας», αναφέρει η Επιτροπή.
philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ