2013-07-18 12:26:44
Φωτογραφία για Έφθασε στην Αθήνα ο Σόιμπλε...!!!
Στην Αθήνα βρίσκεται ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος θα μιλήσει σε λίγη ώρα σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στο ξενοδοχείο Hilton Στη συνέχεια θα συνομιλήσει με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και γερμανικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ο κ. Σόιμπλε θα έχει επίσης συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Λόγω της επίσκεψης, είναι σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, ενώ από τις 9:00 έως τις 20:00 απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες.

Επιπλέον, από τις 09:30 το πρωί είναι κλειστοί οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό, Κατεχάκη και Μέγαρο Μουσικής.


Οι σταθμοί σε Κατεχάκη και Μέγαρο Μουσικής θα κλείσουν επίσης από τις 6 το απόγευμα έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Από τις 9:30 το πρωί δεν φθάνουν στο Σύνταγμα τα δρομολόγια του τραμ.

Δεν αποκλείει πρόσθετη βοήθεια

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες βράδυ στο δεύτερο πρόγραμμα της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ZDF, ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Σόιμπλε δεν αποκλείει την παροχή πρόσθετης βοήθειας στην Ελλάδα το 2014, ενώ εκφράζει την ελπίδα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα.

«Είστε ο λιγότερο δημοφιλής πολιτικός της Ευρώπης στην Ελλάδα, με ποια συναισθήματα ταξιδεύετε αύριο για την Αθήνα», ερωτήθηκε αρχικά ο γερμανός ΥΠΟΙΚ για να απαντήσει ότι έρχεται στην Αθήνα «με την αίσθηση ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». «Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί Έλληνες αισθάνονται έτσι, πιστεύουν ότι πρέπει να υλοποιήσουν αυτά τα επώδυνα μέτρα για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτοί ευθύνονται επειδή πρέπει να πάρουμε αυτά τα μέτρα. Αυτό όμως δεν ισχύει», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Βοηθάμε τους Έλληνες, η Ευρώπη συνολικά. Δεν είμαι η “υπερτρόικα”, πηγαίνω κατόπιν πρόσκλησης του έλληνα πρωθυπουργού για να δείξω ότι εμπιστευόμαστε την Ελλάδα, ότι θέλουμε να κάνουμε διμερώς ότι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε την Ελλάδα σε αυτό τον δύσκολο δρόμο. Συνολικά η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν δρόμο που την οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον», ανέφερε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για σημάδια ανάκαμψης, τονίζοντας την ανάγκη τόνωσης της οικονομίας με κομβικές διαρθρωτικές κινήσεις. Η Ελλάδα, είπε, «έχει βελτιώσει σημαντικά  τις εξαγωγές της προς τρίτες χώρες, πετυχαίνει πρωτογενές πλεόνασμα και όλα αυτά είναι θετικές εξελίξεις».

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει μια υπερδιογκωμένη δημόσια διοίκηση και δεν γίνεται αυτό να αλλάξει εάν δεν υπάρξουν κάποια μέτρα προσαρμογής». «Το μόνο  που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους στην Ελλάδα», είπε, «είναι να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη (…). Οι προσπάθειες αποδίδουν και θα συνεχίσουν να αποδίδουν».

Πηγή : naftemporiki.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ