2013-07-15 06:40:04
Φωτογραφία για Ισπανία: Την παραίτηση του Ραχόι ζήτησε το Σοσιαλιστικό Κόμμα
Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ισπανία ζήτησε την παραίτηση του... πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι εν μέσω των πληροφοριών που συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP).

«Ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να παραμείνει στην εξουσία ούτε ένα λεπτό παραπάνω», δήλωσε ο Αλφρέντο Πέρες Ρουμπαλκάμπα στην εφημερίδα El Mundo.

Ο Ραχόι δέχεται αυξανόμενες πιέσεις από τότε που η εφημερίδα El Mundo δημοσίευσε έγγραφα που υποδηλώνουν ότι χρηματιζόταν από το 1997 ως το 1999, περίοδο κατά την οποία ήταν υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Παιδείας.

Το PP αρνείται τις κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες επί σχεδόν δύο δεκαετίες ο Ραχόι κι άλλοι ηγέτες του κόμματος έπαιρναν «μίζες» από κατασκευαστικές εταιρείες.

Η El Mundo δημοσίευσε αντίγραφο από τα γραπτά μηνύματα που φέρεται να αντάλλασσαν ο Ραχόι και ο Λούις Μπαρθένας, ταμίας του Λαϊκού Κόμματος μεταξύ του 1990 και του 2008, οπότε και παραιτήθηκε λόγω των αποκαλύψεων σε βάρος του για ξέπλυμα χρήματος και ποικίλες φορολογικές απάτες.

Στα μηνύματα ο πρωθυπουργός προσφέρει τη στήριξή του στον Μπαρθένας μετά τις κατηγορίες που του απήγγειλε η εισαγγελία.

Ο Μπαρθένας προφυλακίστηκε τον Ιούνιο σε σχέση με την υπόθεση και μάλιστα χωρίς δικαίωμα εγγύησης καθώς κρίθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος να αποπειραθεί να εγκαταλείψει την χώρα λόγω των σοβαρών κατηγοριών που αντιμετωπίζει. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Υπάρχουν φτωχοί;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Υπάρχουν φτωχοί;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ