2013-07-04 12:08:44
Φωτογραφία για Η πρώτη «καμπάνα» σε οφειλέτη του δήμου Ήλιδας από το μονομελές πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας
«Άρχισαν τα όργανα» τα όργανα στον δήμο Ήλιδας για τους οφειλέτες του δήμου, με την εκδίκαση χθες των πρώτων υποθέσεων, ενώ έπεσε και η πρώτη «καμπάνα» και όπως όλα δείχνουν, έπεται συνέχεια Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αυτή τη στιγμή οι οφειλές προς τον δήμο Ήλιδας, αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ και από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, υποβλήθηκαν οι πρώτες μηνύσεις στην Εισαγγελία Αμαλιάδας.

Ο δήμος Ήλιδας προσέφυγε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2012 στην Δικαιοσύνη και προχώρησε στην υποβολή μηνύσεων για 89 οφειλέτες, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος παραγραφής λόγω πενταετίας.

Καμία ρύθμιση

Επρόκειτο για περιπτώσεις οφειλετών, η οφειλή των οποίων ξεπερνά τις 5000 ευρώ, οι οποίοι δεν είχαν προβεί σε καμία ρύθμιση, ούτε είχαν κάνει ανακοπή ή κάποια προσφυγή.

Παρά το γεγονός ότι υποβλήθηκαν οι μηνύσεις, μέχρι σήμερα δεν έχει μεταβεί κανείς εξ αυτών των οφειλετών για να προχωρήσει σε κάποια ρύθμιση, έτσι ώστε με κάποιο τρόπο να τακτοποιηθούν οι οφειλές.


Χθες, εκδικάστηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας οι επτά πρώτες υποθέσεις. Οι έξι εξ αυτών ζήτησαν και έλαβαν αναβολή και οι υποθέσεις τους προσδιορίστηκαν να εκδικαστούν τους μήνες Σεπτέμβριο και Νοέμβριο.

Ωστόσο, μία οφειλέτης δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο, ούτε η ίδια ούτε κάποιος πληρεξούσιος δικηγόρος και τελικά δικάστηκε ερήμην σε 8 μήνες φυλάκιση για χρέη προς τον δήμο Ήλιδας.

Φυσικά, έπεται συνέχεια καθώς θα εισαχθούν προς συζήτηση στο ακροατήριο όλες οι περιπτώσεις για τις οποίες έχουν υποβληθεί μηνύσεις και με δεδομένο ότι εκδόθηκε ήδη μία καταδικαστική απόφαση, οι οφειλέτες αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να «φορτωθούν» μήνες φυλάκισης εάν δεν λάβουν τα μέτρα τους.

Η διαδικασία υποβολής μηνύσεων δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί εκ νέου από τον δήμο Ήλιδας και για άλλες περιπτώσεις οφειλετών, αφού και οι υπάλληλοι των αρμοδίων υπηρεσιών βρίσκονται κάτω από την δαμόκλειο σπάθη και κινδυνεύουν με παράβαση καθήκοντος εάν δεν πράξουν τα δέοντα που προβλέπει η νομοθεσία.

Γι’ αυτό άλλωστε παραμένει και ανοιχτό το κάλεσμα από πλευράς δήμου προς τους οφειλέτες, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ