2013-07-02 18:30:10
Φωτογραφία για Χατζηδάκης: Κλείσαμε την ΕΡΤ για να ικανοποιήσουμε την τρόικα!
Αναγκαίο βήμα, κλείσιμο ορισμένης διάρκειας, μοναδική δυνατότητα να εκπληρωθούν οι απαιτήσεις της τρόικας. 

Όλα αυτά ακούστηκαν από τα χείλη του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη στην γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ο κ. Χατζηδάκης δείχνει ως μόνο υπεύθυνο τον Αντώνη Μανιτάκη αφού λέει: "Δεδομένου ότι από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός δεν κατέθεσε προτάσεις, δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να κλείσουμε τον σταθμό".

Για την ΕΡΤ

Ο κ. Χατζηδάκης δεν θεωρεί λανθασμένη την απόφαση να κλείσει και με τον τρόπο που έκλεισε η ΕΡΤ.

"Όχι, η προσωρινή διακοπή του προγράμματος της ΕΡΤ ήταν ένα αναγκαίο βήμα", τονίζει. Και συνεχίζει: "Πρόκειται για κλείσιμο ορισμένης διάρκειας, προκειμένου να αρχίσει μετά από μια αναδιάρθρωση η επαναλειτουργία της, με μικρότερο όμως κόστος και λιγότερο μεγαλειώδεις αξιώσεις. Επιπλέον ήταν η μοναδική δυνατότητα να εκπληρωθούν οι απαιτήσεις της τρόικας που αναμένει από εμάς την κατάργηση 4.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου. Μέχρι τα τέλη Μαΐου έπρεπε να βρούμε 2.000 θέσεις προς κατάργηση. Δεδομένου ότι από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός δεν κατέθεσε προτάσεις, δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να κλείσουμε τον σταθμό".


Μάλιστα, παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί και παρά το γεγονός ότι αγνοείται επιδεικτικά από την κυβέρνηση η απόφαση του ΣτΕ που διατάσσει να φύγει το "μαύρο", ο κ. Χατζηδάκης χαρακτηρίζει το κλείσιμο της ΕΡΤ "ένδειξη αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να επιλύσει τα προβλήματα της Ελλάδας ακόμη κι αν είναι υψηλό το πολιτικό κόστος".

Περισσότερα
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ