2013-07-02 10:18:07
Φωτογραφία για Καταγγελίες ΕΤΥΚ: Κάνει λόγο για «ενορχηστρωμένες επιθέσεις» εναντίον των υπαλλήλων της Τρ. Κύπρου
Για «ενορχηστρωμένες επιθέσεις» εναντίον των υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου που επιδιώκουν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις και ιδιαίτερα την εντύπωση ότι οι υπάλληλοι που θα επιλέξουν να αποχωρήσουν από την Τράπεζα για να διευκολυνθεί η επιβίωσή της θα αποζημιωθούν εις βάρος των υπολοίπων καταθετών της Τράπεζας, κάνει λόγο η συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΚ).

Σε σημερινή εγκύκλιό της προς το προσωπικό, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες πριν τη συνάντηση με το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου για την τελική μορφή του σχεδίου εθελούσιας εξόδου, η ΕΤΥΚ διευκρινίζει ότι ουδέποτε επεδίωξε χαριστικές αποζημιώσεις ούτε και δωρεάν γεύματα. Απεναντίας οι τραπεζοϋπάλληλοι που θα επιλέξουν να αποχωρήσουν από την Τράπεζα αδικούνται και μεταξύ άλλων ευεργετούνται οι υπόλοιποι καταθέτες.

Η συντεχνία διαμαρτύρεται για το λόγο ότι οι πρώτες €100.000 από τα ταμεία Προνοίας των 5.500 υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου ήταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα Κύπρου και στη Λαϊκή δεν εξαιρέθηκαν από κούρεμα, όπως έγινε για τους υπόλοιπους καταθέτες και σημειώνει ότι και για τους 1.000 υπαλλήλους το ποσό που θα έπρεπε να κουρευτεί θα έπρεπε να μειωθεί κατά €100.000.


"Για τα Ταμεία Προνοίας των τραπεζικών υπαλλήλων δεν υπήρξε απαλλαγή των €100.000. Μήπως ήταν δίκαιο και εκ του γεγονότος αυτού, μήπως ευεργετούνται με λιγότερο κούρεμα οι υπόλοιποι καταθέτες; Aν ίσχυε η απαλλαγή των €100.000 υπολογίζεται με βάση τα στοιχεία των 5.500 υπαλλήλων ότι τουλάχιστον €300.000.000 θα απαλλάσοντο από το κούρεμα", αναφέρεται.

"H υφαρπαγή αυτή των λεφτών των τραπεζικών υπαλλήλων ποιους ευεργετεί και σε ποιους μειώνει το κούρεμα;", διερωτάται η ΕΤΥΚ, και προσθέτει: "Mε τα πιο πάνω απλά και καθαρά γεγονότα αποδεικνύεται ότι 400 εκατομμύρια καταθέσεις των υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου θα κουρευτούν άδικα χωρίς να ευαισθητοποιείται κανείς, ενώ κάποιοι σκίζονται δήθεν ότι θα δοθούν χαριστικές αποζημιώσεις πέραν του προβλεπόμενου από τις συμβάσεις και το νόμο που συνολικά αποτελούν ψίχουλα κοντά σ’ αυτά που τους επιβαρύνουν επί πλέον συν απλών καταθετών".

Τέλος, απαντώντας σε όσους διαμαρτύρονται για παροχή χαριστικών αποζημιώσεων σε υπαλλήλους που θα επιλέξουν να αφυπηρετήσουν, η ΕΤΥΚ σημειώνει ότι η πρότασή της ξεκάθαρα προβλέπει το τυχόν επιπλέον κόστος να το αναλάβουν οι ίδιοι οι τραπεζοϋπάλληλοι και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι εκπρόσωποι της Τράπεζας που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις.

"Συνειδητά τονίσθηκε στην Τράπεζα την ώρα των συζητήσεων των μειώσεων που έγιναν και έφθαναν μέχρι το 30% ότι μικρό μέρος αυτών των μειώσεων παραχωρήθηκε για να καλυφθούν οι τυχόν έξτρα μισθοί που θα δινόντουσαν σε όσους θα επέλεγαν το Σχέδιο", αναφέρεται.

"Σ’ αυτό συμφώνησαν και οι εκπρόσωποι της Τράπεζας άρα σε κανενός την καμπούρα δεν φορτώνεται τυχόν `έξτρα` κόστος αλλά αυτοί που θα παραμείνουν στην Τράπεζα ουσιαστικά επιχορήγησαν αυτούς που θα φύγουν", καταλήγει η συντεχνία.
offsite.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ