2024-03-11 15:03:25
Φωτογραφία για Δύο δεκαετίες μετά τις βομβιστικές επιθέσεις σε τρένα της Μαδρίτης, ο βίαιος εξτρεμισμός δεν έχει τελειώσει
Καθώς αναλογιζόμαστε τα διδάγματα που αντλήθηκαν τις τελευταίες δύο δεκαετίες, είναι σαφές ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις ή γρήγορες λύσεις για την απειλή που θέτει η ισλαμιστική τρομοκρατία, γράφει ο Δρ Hans-Jakob Schindler.

Euroviews

Πριν από δύο δεκαετίες, στις 11 Μαρτίου 2004, η Ευρώπη συγκλονίστηκε από μια από τις πιο θανατηφόρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφός της.

Οι βομβιστικές επιθέσεις σε τρένο της Μαδρίτης, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 191 ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 2.000 άλλους, άφησαν ανεξίτηλο σημάδι στην Ισπανία και την παγκόσμια κοινότητα.

Καθώς γιορτάζουμε την επέτειο αυτού του τραγικού γεγονότος, είναι προφανές ότι παρά τις σημαντικές προόδους στις αντιτρομοκρατικές ικανότητες, οι προκλήσεις που θέτει ο ισλαμιστικός εξτρεμισμός και η τρομοκρατία παραμένουν τόσο περίπλοκες και τρομερές όσο ποτέ.

Τα χρόνια που μεσολάβησαν είδαμε μια σειρά από φρικτές επιθέσεις να πλήττουν την Ευρώπη, από τις επιθέσεις του μετρό στις 7/7 στο Λονδίνο, τη βομβιστική επίθεση στο Manchester Arena και τις επιθέσεις στα γραφεία του Charlie Hebdo και στο θέατρο Bataclan στο Παρίσι, καθώς και την επίθεση στο μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, μαζί με αμέτρητα μικρότερα περιστατικά που στοίχισαν τη ζωή αθώων πολιτών και έσπειραν φόβο και διχασμό σε κοινότητες σε όλη την Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν.

Ενώ πολλές περισσότερες επιθέσεις έχουν αποτραπεί εγκαίρως, η αδυναμία των υπηρεσιών ασφαλείας να τις σταματήσουν πλήρως υπογραμμίζει την πολυπλοκότητα και την εμμονή της απειλής.

https://sidirodromikanea.blogspot.com/2024/03/Mia-anoichti-pligi-eikosi-chronia-meta-apo-tis-ekrixeis-se-proastiaka-trena-me-proorismo-ton-stathmo-Atocha-tis-Madritis.html

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ