2013-06-21 14:13:27
Φωτογραφία για Γυναίκα πιλότος για πρώτη φορά στην Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν
Η 26χρονη Αΐσα Φαρούκ είναι έτοιμη να πιλοτάρει το μαχητικό αεροσκάφος F-7PG 

Κάτω από το κράνος της φαίνεται η χακί μαντίλα που καλύπτει το κεφάλι της, τα χέρια της κρύβονται πίσω από σκληρά γάντια και το σώμα της προστατεύεται από ειδική στολή. Η 26χρονη Αΐσα Φαρούκ είναι έτοιμη να πιλοτάρει το μαχητικό αεροσκάφος F-7PG, για πρώτη φορά στα χρονικά της ιστορίας της αεροπορίας του Πακιστάν.

Στον πακιστανικό στρατό υπολογίζονται ότι υπηρετούν περίπου 4.000 γυναίκες, κυρίως σε υπαλληλικές θέσεις, αλλά και ως μέλη του ιατρικού προσωπικού. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να κατάφεραν να πιλοτάρουν αεροπλάνα άλλες 19 γυναίκες, αλλά μόνο η Φαρούκ πέρασε από την κατάλληλη εκπαίδευση που της δίνει τη δυνατότητα να ενταχθεί δυναμικά στη μάχη.

"Δε νιώθω διαφορετική από τους υπόλοιπους συναδέλφους, όλοι κάνουμε τις ίδιες δραστηριότητες, ", είπε η 26χρονη μιλώντας στο Αλ Τζαζίρα και εξήγησε ότι "εξαιτίας της γεωγραφικής μας θέσης και της τρομοκρατίας (των Ταλιμπάν) είναι πολύ σημαντικό να βρισκόμαστε όλοι σε ετοιμότητα".


Φυσικά, η οικογένεια της δεν δέχθηκε εύκολα την απόφαση της να ενταχθεί στην πολεμική αεροπορία. "Δέχθηκα αρνητική κριτική από τη μητέρα μου, η οποία θα προτιμούσε να μείνω στο σπίτι και να παντρευτώ σε μικρή ηλικία" είπε η Αΐσα.

"Στην κοινωνία μας τα περισσότερα κορίτσια ούτε που το σκέφτονται να κάνουν κάτι ανάλογο. Όμως τον τελευταίο καιρό οι γυναίκες καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα ταμπού", συμπλήρωσε. 

 

http://www.inews.gr/267/gynaika-pilotos-gia-proti-fora-stin-polemiki-aeroporia-tou-pakistan.htm
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ