2013-06-12 13:35:38
Φωτογραφία για ΠΣΦ: παραπληροφόρηση για το θέμα της έρευνας από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης της υπόθεσης παραπομπής ασθενούς σε κέντρο Αποκατάστασης της Γερμανίας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ Π.Σ.Φ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΕΡΡΩΝ 

Σέρρες 12-6-13 

Αρ.Πρωτ.: 35/2013 

Ταχ. Δ/νση 

Ταχ.Κώδικας 

Πληροφορίες 

Τηλέφωνο 

FAX 

E-mail 

Website 

Τσαλοπούλου 14- Σέρρες 

62100 

Α. Συμεωνίδης 

23210 56525 

23210 56525 

[email protected] 

http://physioserres.blogspot.com 

ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε 

ΘΕΜΑ: ΄΄ Σχετικά με την παραπληροφόρηση για το θέμα της έρευνας από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης της υπόθεσης παραπομπής ασθενούς σε κέντρο Αποκατάστασης της Γερμανίας ΄΄ 

Το τελευταίο διάστημα ο κλάδος των Φυσικοθεραπευτών φαίνεται να δέχεται μια συνεχή επίθεση για οτιδήποτε ΄΄κακό΄΄ συμβαίνει στο χώρο της Υγείας. 


Με αφορμή μια έρευνα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με καταγγελία για μεσολάβηση 2 Φυσικοθεραπευτών υπηκοότητας Γερμανίας (Ελληνικής και Ιταλικής καταγωγής) σε μεταφορά βαριά πάσχοντος συνανθρώπου μας σε κέντρο Αποκατάστασης της Γερμανίας. 

Το αρχικό ρεπορτάζ αναφέρει: ΄΄Συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, δυο υπήκοοι Γερμανίας, (38χρονος ελληνικής και 46χρονος ιταλικής καταγωγής), φυσιοθεραπευτές - εργαζόμενοι σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και απάτη. 

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε στον κ. Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Πιο αναλυτικά, συγγενείς 28χρονου Έλληνα, που νοσηλεύεται τους τελευταίους 11 μήνες σε κωματώδη κατάσταση σε Νοσοκομείο της Αθήνας, κατήγγειλαν ότι οι δυο δράστες τους «προσέγγισαν» προ διμήνου, γνωστοποιώντας την ιδιότητά τους και τα στοιχεία επικοινωνίας τους. 

Στη συνέχεια, μετά από ενημέρωση των συγγενών ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. απέρριψε σχετικό αίτημα τους, για μεταφορά του συγγενή τους στο εξωτερικό, ο 38χρονος τους πίεζε να μεταφερθεί στο κέντρο αποκατάστασης, όπου ο ίδιος εργάζεται στη Γερμανία΄΄ 

Όμως σημερινό ρεπορτάζ στον τύπο αναφέρει: ΄΄Οι “ράμπο” δημόσιας Διοίκησης στον ΕΟΠΥΥ για παράνομες φυσικοθεραπείες! Τι βρήκαν΄΄ 

Το θέμα αφορά την ίδια ακριβώς υπόθεση και το συμπέρασμα του τίτλου είναι τελείως παραπλανητικό γιατί: 

1) Η υπόθεση δεν διερευνάτε για παράνομες Φυσικοθεραπείες, αλλά για μεσολάβηση έναντι αμοιβής σε μεταφορά ασθενή σε ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. 

2) Οι 2 αλλοδαποί (Φυσικοθεραπευτές;) που εργαζόταν στο εν λόγω κέντρο ανέλαβαν με δικιά τους πρωτοβουλία ; να μεσολαβήσουν για μεταφορά στην επιχείρηση στην οποία εργαζόταν. 

3) Ο Φυσικοθεραπευτής δεν εμπλέκεται σε κανένα στάδιο της διαδικασίας παραπομπής σε κέντρο αποκατάστασης ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό, αυτός που γνωματεύει είναι ο Διευθυντής της Κλινικής στην οποία νοσηλεύεται ο ασθενής (Π.Δ 383/2002). 

4) Το εάν υπάρχουν κυκλώματα στο όλο σύστημα παραπομπής εδώ και χρόνια που μεσολαβούν σε τέτοιες βαριές περιπτώσεις ασθενών (γραφεία στην Ελλάδα, μεταφραστές, εργαζόμενοι κλπ). 

5) Βέβαια το ερώτημα παραμένει και είναι ένα: η Ελλάδα με τα 30 κέντρα Αποκατάστασης που διπλασίασε την δαπάνη για κλειστή νοσηλεία σε Κέντρα Αποκατάστασης από 6,5 εκ. Ευρώ τον Μάιο του 2012 σε 12,1 εκ. Ευρώ τον Οκτώβριο του 2012 ,γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά εντός της Ελλάδος και όλα τα σοβαρά περιστατικά παραπέμπονται στο εξωτερικό. 

ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΦΟΡΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ 

ΜΕ ΤΙΜΗ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΛΥΜΠΕΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ      ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ