2013-06-11 12:28:06
Φωτογραφία για Aπόφαση για καταλήψεις από το σωματείο στο Αμβρακία – Ακτιο
Θα αποκλείσουν την είσοδο του εργοταξίου στην Κατούνα, ίσως και στο Δρυμό οι εργαζόμενοι του οδικού άξονα Ακτιο – Αμβρακία. Αυτό τουλάχιστον αποφασίστηκε στην σύσκεψη του Σωματείου που έγινε στο Εργατικό Κέντρο του Αγρινίου

Η κινητοποίηση θα γίνει την Τρίτη στις 6.30 το πρωί και υπάρχουν σκέψεις αν υπάρξει σημαντική συμμετοχή η ίδια κίνηση να γίνεται κυλιόμενα κάθε μέρα για την επόμενη εβδομάδα.

Πριν τη συνέλευση των εργαζομένων στο χώρο βρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος που εξέφρασε την συμπαράστασή του αλλά είχε και έντονη λεκτική αντιπαράθεση με κάποιους εργαζόμενους που θεωρούν ότι δεν στηρίχτηκε ο αγώνας τους από τους τοπικούς βουλευτές, πλην του κ. Ν. Μωραΐτη του ΚΚΕ που ήταν από την αρχή κοντά τους.

Τις βασικές εισηγήσεις έκανε ο πρόεδρος του σωματείου κ. Γ. Πάντης αλλά υπήρχαν και παρεμβάσεις από όλους τους συγκεντρωμένους. Υπήρξε μεγάλος προβληματισμός γιατί η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μικραίνει συνεχώς, όπως σημειώθηκε.


Ο πρόεδρος του σωματείου τόνισε ότι όποιος επιστρέψει για δουλειά θα χάσει τα χρωστούμενα, καθώς και ότι δεν τους έχει γίνει καμιά σοβαρή πρόταση από τον εργοδότη έστω για καταβληθούν χρήματα για μερικούς μήνες από τα χρωστούμενα (της περιόδου που βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας).

Τονίστηκε ακόμη ότι μόνο αν πείσουν και όσους πάνε για δουλειά να σταματήσουν μπορεί να γίνει κάτι, αλλά «αυτό δεν μπορεί να γίνει με το ζόρι».

Στη συνέλευση τέθηκαν και άλλα ζητήματα όπως ότι στο εργοτάξιο έχουν γίνει προσλήψεις που δεν απαγορεύονται από το νόμο, ότι κάποιοι έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και αν κάποιος τα αποσύρει θα υπάρξει πρόβλημα, καθώς και ότι ακόμα ισχύει το καθεστώς επίσχεσης εργασίας.

Γενικότερα πάντως υπήρξε προβληματισμός για τις εξελίξεις καθώς παρατηρείται και κινητικότητα ανάλογα με τις ανάγκες από εργοτάξιο σε εργοτάξιο, και οι κατασκευαστές δείχνουν μια πρόθεση να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Στην κινητοποίηση της Τρίτης θα υπάρξει συμπαράσταση από σωματεία του Εργατικού Κέντρου, οικοδόμους, χειριστές μηχανημάτων και συναφή επαγγέλματα.

Πηγή: agriniopress
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ