2013-06-11 12:28:02
Φωτογραφία για Νεκρός οπαδός από όπλο αστυνομικού στην Αργεντινή
Ένας οπαδός έχασε τη ζωή του σε συγκρούσεις στη Λα Πλάτα, στη διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Εστουδιάντες και τη Λανούς, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του... «Τελικού Τουρνουά» στο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με τον Ρικάρντο Καζάλ, υπουργό Ασφάλειας της περιφέρειας του Μπουένος Άιρες, ο φίλος της Λανούς χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα, η οποία «προήλθε από όπλο των δυνάμεων της τάξης», όπως δήλωσε ο Καζάλ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι βρίσκονται ήδη υπό εξέταση τρεις αστυνομικοί.

Όλα ξεκίνησαν όταν οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν στους δρόμους γύρω από το γήπεδο με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι συγκρούσεις κλιμακώθηκαν με αποτέλεσμα να ακουστούν πυροβολισμοί κι ένας οπαδός της Λανούς να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ άλλος ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το παιχνίδι διακόπηκε στο ημίχρονο λόγω των επεισοδίων, με συμφωνία των δύο ομάδων κι ενώ η Εστουδιάντες προηγούνταν με 2-0. «Η βία αυτή δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Έχει ρίζες στα κοινωνικά προβλήματα», σχολίασε ο προπονητής τρων «φοιτητών», Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ