2013-06-06 16:18:03
Φωτογραφία για Έρευνα: Οι φόροι ταΐζουν την παραοικονομία
Τελικά η συνεχής επιβολή φόρων είναι ή δεν είναι συμβατή με την πάταξη της παραοικονομίας; Δε νομίζω ότι χρειάζεται να είναι κανείς επιστήμονας για να απαντήσει, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει μάλλον πρέπει να εξηγούμε τα αυτονόητα στους φωστήρες πολιτικούς μας που προσπαθούν να μας σώσουν βάζοντας τον ένα φόρο πάνω στον άλλο...

Για του λόγου το αληθές

:

Η αυστηρή φορολογία, η κλιμάκωση των ρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και η έλλειψη εμπιστοσύνης στις κυβερνήσεις, υποχρεώνουν πολλούς Ευρωπαίους να εγκαταλείψουν την επίσημη απασχόληση και να εισέλθουν στον σκοτεινό, παράνομο κόσμο της «μαύρης οικονομίας», σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα που κοινοποιήθηκε σήμερα.

Στην έρευνα που παρήγγειλε το βρετανικό think tank, Institute of Economic Affairs (IEA), αποκαλύπτεται ότι στην μαύρη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης απασχολούνται 30 εκατομμύρια άνθρωποι και οι παράνομες οικονομικές δραστηριότητες απαρτίζουν το 20% του ΑΕΠ κρατών όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα.


Στην Βρετανία η παραοικονομία απαρτίζει περίπου το 10% της εθνικής παραγωγής, στις σκανδιναβικές χώρες το περίπου 14% και σε πολλές χώρες της Νοτίου Ευρώπης το 20-30%.

Από την έρευνα προκύπτει ότι η «μαύρη οικονομία» στην Ευρώπη αναπτύσσεται ταχέως τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας κυρίως της διόγκωσης των συντελεστών φορολόγησης.

Η «μαύρη οικονομία» καλύπτει από φαινομενικά «αθώες» δραστηριότητες, όπως η φύλαξη παιδιών, οι οικιακές εργασίες ή η οικοδομή, μέχρι μεγάλης κλίμακας αγορές παράνομων ποτών και τσιγάρων, όπως προσδιορίζει ο Philip Booth του Institute of Economic Affairs.

(euro2day.gr/news/world/article/1103789/oi-megaloi-foroi-tazoyn-thn-mavrh-oikonomia-sth.html)

Το εξηγεί πως η παραοικονομία στην Ευρώπη αναπτύσσεται ταχέως τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας κυρίως της διόγκωσης των συντελεστών φορολόγησης και απασχολεί πλέον 30 εκατομμύρια ανθρώπους στην ήπειρο. Στη Νότια Ευρώπη η παραοικονομία κυμαίνεται στο 20%-30% της εθνικής παραγωγής. Και λίγα λένε. Ας ρίξουν μια ματιά κατά την Ελλάδα για να δουν που έχουμε καταντήσει...

Από την έρευνα που έκανε το βρετανικό think tank, Institute of Economic Affairs προέκυψε ότι η «μαύρη οικονομία» απαρτίζεται από δραστηριότητες όπως η φύλαξη παιδιών, οι οικιακές εργασίες και η οικοδομή, μέχρι μεγάλης κλίμακας παράνομο εμπόριο όπως στον κλάδο των ποτών.

Ας το διαβάσουν μπας και ανοίξουν τα μάτια τους όλοι όσοι πιστεύουν ότι με το να κρατάνε τους φόρους στα ύψη και να έχουν την επιβολή νέων φόρων στο τσεπάκι τους ως λύση για όλα τα δεινά της Ελλάδα. Ξέρουν αυτοί ποιοι είναι...

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ