2013-06-06 08:18:03
Φωτογραφία για Αναπόφευκτο μέτρο η μείωση των μισθών
Αναπόφευκτο μέτρο για την επίτευξη του στόχου εξοικονόμησης πόρων και περιορισμού του ελλείμματος του προϋπολογισμού χαρακτήρισε τη μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα και των συντάξεων, ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Σερβία, την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία Λουπ Μπρέφορτ. Μάλιστα υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα «δεν θα είναι δυνατή η μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού».

Ο κ. Μπρέφορτ ανέφερε ότι τα μέτρα είναι αναπόφευκτα διότι, όπως είπε, το έλλειμμα του προϋπολογισμού είναι διπλάσιο σε σχέση με το προβλεπόμενο και η πληρωμή των μισθών και των συντάξεων αντιστοιχεί σε ποσοστό άνω του 50% των εξόδων του προϋπολογισμού. Έτσι - τόνισε - αν δεν γίνει κάτι (σε σχέση με αυτό το θέμα), η Σερβία δεν θα είναι σε θέση να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού και αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρή οικονομική κρίση.

Αν και, όπως είπε, η διαμόρφωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού σε επίπεδο πολύ υψηλότερο από το προβλεπόμενο προκαλεί ανησυχία, ενθαρρυντική είναι η στάση της κυβέρνησης που είναι έτοιμη να εφαρμόσει σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.

Ο κ. Μπρέφορτ τόνισε ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» και κάλεσε τις σερβικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη διόρθωση του προβλήματος τον Ιούνιο ή το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο.

Η σερβική οικονομία βρέθηκε σε ύφεση πέρσι και φέτος αναμένεται ρυθμός ανάπτυξης 2% ή μεγαλύτερος, ανέφερε ο κ. Μπρέφορτ και πρόσθεσε πως οι εξαγωγές αυξάνονται, σε μηνιαία βάση, γεγονός που δίνει ενθαρρυντικά μηνύματα για την πορεία της οικονομίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ