2013-06-02 09:31:03
Φωτογραφία για Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης: «Πως θα διεκδικήσουμε τους Αγώνες του 2020;»
Μετά τα πρωτοφανή επεισόδια που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη ο δήμαρχος της πόλης Καντίρ Τομπάς αναρωτιέται – σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily News- πως η Τουρκιά θα διεκδικήσει την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το 2020.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο κ Τομπάς σχολιάζοντας την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων είπε ότι « Η υποχώρηση της αστυνομίας έγινε πολύ αργά». «Το γεγονός ότι όλος ο πλανήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις με έχει πραγματικά σοκάρει», λέει ο δήμαρχος και συνεχίζει « Πως θα εξηγήσουμε στη διεθνή κοινότητα αυτό που συνέβη; Με τι επιχειρήματα θα διεκδικήσουμε τους Ολυμπιακούς το 2020;» Μάλιστα ο Τομπάς είπε ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν εξηγούσαν στο λαό ότι ουσιαστικά επρόκειτο να κόψουν μόνο πέντε δέντρα « Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα κέντρο πληροφοριών στην πλατεία Ταξίμ, το οποίο θα ενημέρωνε τον κόσμο για το σχέδιο . Για παράδειγμα δεν θα κατασκευάσουμε ένα εμπορικό κέντρο. Ίσως φτιάξουμε κάποια μαγαζιά, καφέ, γκαλερί και μουσείο» είπε ο δήμαρχος.

Σημειώνεται ότι η Κωνσταντινούπολη είχε θεωρεί ένα από τα «φαβορί» για τη διεξαγωγή των Αγώνων και μάλιστα είχε υποβάλλει μια πολύ φιλόδοξη προσπάθεια στην αρμόδια αρχή. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ