2013-06-02 09:19:03
Φωτογραφία για Έκανε το «τρεμπλ» η Μπάγερν, πήρε και το Κύπελλο Γερμανίας
Πραγματικότητα έγινε το «τρεμπλ» για την Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί πήραν με περίπατο το πρωτάθλημα...

πανηγύρισαν πριν από μία εβδομάδα την κατάκτηση του Champions League στο Λονδίνο κι το Σάββατο κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Οι «Βαυαροί» επικράτησαν με 3-2 της Στουτγκάρδης και κατάκτησαν το 16ο τρόπαιο στην ιστορία τους, ολοκληρώνοντας τη σεζόν 2012/2013 με τον ιδανικότερο τρόπο («τρεμπλ»). Κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά από γερμανική ομάδα!

Από το 2010 και το επιβλητικό 4-0 επί της Βέρντερ Βρέμης είχε να πανηγυρίσει το κύπελλο η Μπάγερν (στον περσινό τελικό είχε συντριβεί με 5-2 από τη Ντόρτμουντ) και απόψε το πέτυχε, έστω κι αν μετέτρεψε το διαφαινόμενο θρίαμβό της σε... θρίλερ. Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες προηγήθηκε στο 36΄ με το πέναλτι-δώρο του διαιτητή, που εκτέλεσε εύστοχα ο Μίλερ και στο 48΄ από την ασίστ του Λαμ, ο Γκόμες δεν είχε κανένα πρόβλημα στην άδεια εστία να «γράψει» το 2-0. Ο Γερμανός διεθνής στράικερ «έβαλε τη σφραγίδα του» στο 60ο λεπτό, όταν από πάσα... μισό γκολ του Μίλερ, με ιδανικό πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.


Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Μπάγερν θα έπαιρνε εύκολα το τρόπαιο, η ομάδα του Μπρούνο Λαμπαντία αντέδρασε και με δύο γκολ του Χάρνικ στο 71΄ (κεφαλιά) και 80΄ (σουτ) «έβαλε φωτιά» στον τελικό. Το σκορ, όμως, δεν άλλαξε στα υπόλοιπα λεπτά και τις καθυστερήσεις, με τους παίκτες της Μπάγερν να πανηγυρίζουν.

Ήταν η δεύτερη φορά που, Μπάγερν και Στουτγκάρδη, αναμετρήθηκαν σε τελικό Κυπέλλου, μετά το 1986, όταν οι «κόκκινοι» είχαν επικρατήσει με 5-2. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ