2013-06-02 09:26:05
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Kοροϊδία ο έλεγχος για τα πλαστά πτυχία των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων
Η Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας του Υπουργείου Εσωτερικών απέστειλε ήδη στις Διευθύνσεις Προσωπικού των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας αλλά και της Περιφέρειας την εγκύκλιο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη με την οποία ζητείται πλήρης επικαιροποίηση των προσωπικών μητρώων των υπαλλήλων.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr αντίστοιχη διαδικασία έχει ξεκινήσει από τις Διευθύνσεις Διοικητικού όλων των Υπουργείων, για τους υπαλλήλους όλων των κρατικών υπηρεσιών. Στόχος του ελέγχου είναι να διαπιστωθεί η νομιμότητα των τίτλων σπουδών τους με τους οποίους οι υπάλληλοι προσελήφθησαν και πήραν τυχόν προαγωγή.

Οι αρμόδιες διευθύνεις θα «περάσουν από κόσκινο» τα έγγραφα που διατηρούνται στον προσωπικό φάκελο κάθε υπαλλήλου, με στόχο να εντοπίσουν όσα δικαιολογητικά δεν είναι νομίμως επικυρωμένα και αφορούν την υπηρεσιακή και μισθοδοτική κατάσταση των εργαζομένων. Τα δικαιολογητικά αυτά είναι πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και αποδεικτικά γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.


Σε αυτή την περίπτωση θα ζητείται η εκ νέου επικύρωση των εγγράφων και σε περίπτωση που αυτό δεν πραγματοποιηθεί, το έγγραφο δεν θα λαμβάνεται υπόψη, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ελέγχεται η γνησιότητά του.

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι πλαστογραφημένα, ο υπάλληλος θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης.

«Έχει διαπιστωθεί ότι, σε πολλές περιπτώσεις, τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εγκυρότητα και πληρότητα, ιδιαίτερα σε στοιχεία που καταθέτει ο ίδιος ο υπάλληλος στην υπηρεσία του και σχετίζονται με την υπηρεσιακή του κατάσταση ή είναι πρόσφορα για την αξιολόγησή του, με συνέπεια να μην είναι εφικτή η ασφαλής, ορθή και ταχεία επεξεργασία τους, όταν αυτή απαιτείται», αναφέρει στην εγκύκλιο του ο κ. Μανιτάκης. Και προσθέτει:

«Για το λόγο αυτό καλούνται οι Διευθύνσεις Προσωπικού/Διοικητικού των υπηρεσιών, με ευθύνη των αρμοδίων προϊσταμένων, να προβούν στην ενημέρωση των προσωπικών μητρώων των υπαλλήλων τους και στην επικαιροποίηση των περιλαμβανομένων σε αυτά στοιχείων, τα οποία συναρτώνται με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπαλλήλων και τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα».

Ωστόσο, άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αναφέρουν ότι η όλη διαδικασία είναι προβληματική και δεν θα οδηγήσει στον εντοπισμό όσων με πλαστούς τίτλους και πλαστά πιστοποιητικά μπήκαν στο Δημόσιο, στους Δήμους και στις Περιφέρειες.

«Το Υπουργείο ζητά από τις υπηρεσίες να πουν για πλαστά δικαιολογητικά παράνομων προσλήψεων στο Δημόσιο! Τα ζητά δηλαδή από επίορκες διοικήσεις, που με πλήρη γνώση έκαναν παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου! Προφανώς και θα απαντήσουν ότι δεν υπάρχουν πλαστά δικαιολογητικά, αφού αντιθέτως θα αυτοκαρφώνονται, θα βρεθούν να έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος. Πρέπει να σταλούν επιτόπου επιθεωρητές», αναφέρουν. Και σαφώς έχουν δίκιο για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνει ο έλεγχος.

«Στο τέλος θα μας πουν ότι έγινε έρευνα (για το θεαθήναι), για να μας κοροϊδέψουν πάλι», συνεχίζει. «Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι μόνον τα πλαστά πτυχία, η μεγάλη κομπίνα έχει γίνει με ψεύτικες προϋπηρεσίες στο Δημόσιο, βάσει των οποίων προσλήφθηκαν ως αορίστου χρόνου συγγενείς τους. Τούτο εντέχνως αποσιωπάται, διότι εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα. Αν θέλουν πραγματικά να τους πιάσουν, να δουν τι ασφάλιση είχαν με την ψεύτικη προϋπηρεσία τους! Η οικογενειοκρατία έχει κατακλύσει υπηρεσίες με παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, που αποτελούν ομάδες κρούσης διαφθοράς, διαπλοκής και ανομίας. Δεν στέλνουν επιθεωρητές, ούτε καν για υπηρεσίες για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου».

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
9 οι νεκροί στην Οκλαχόμα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
9 οι νεκροί στην Οκλαχόμα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ