2013-06-01 11:43:11
Φωτογραφία για Με εκπλήξεις άρχισε το 59ο ράλλυ Ακρόπολις
Βατερλώ για τα μεγάλα ονόματα αποδείχθηκε η πρώτη μέρα (Παρασκευή) του 59ου Ράλι Ακρόπολις που βρήκε στην πρώτη θέση τον νεαρό Ρώσο Εβγκένι Νοβίκοφ!

Με το «καλημέρα» δηλαδή στην πρώτη ειδική διαδρομή Κινέτα-Πίσια, το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, ο Γάλλος Σεμπαστιάν Οζιέ εγκατέλειψε αφού το πρόβλημα με την αντλία καυσίμου που αντιμετώπισε το VW Polo-R WRC, δεν ξεπεράστηκε.

Ο Γάλλος θα ξεκινήσει στο δεύτερο σκέλος του αγώνα, σε κατάσταση «Rally 2» δηλαδή με ποινή 5 λεπτών, κάτι που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρει να πετύχει κάτι καλό στο φετινό Ράλι Ακρόπολης.

Πολύ άσχημα εξελίχθηκε η μάχη και για τον Έλληνα Λάμπρο Αθανασούλα που τραυματίστηκε στο χέρι, όταν «κλείδωσε» το τιμόνι του Mitsubishi Lancer EVO X, το οποίο οδηγούσε στην πρώτη ειδική με σπασμένη ανάρτηση.

Δεν αποκλείεται πάντως σήμερα Σάββατο να επιχειρήσει να ξαναμπεί στον αγώνα και αυτός υπό καθεστώς «Rally 2».


Τα... θύματα του ράλι Ακρόπολις όμως δεν σταματούν εδώ. Ο Νορβηγός Μαντς Οστμπεργκ με Ford Fiesta WRC, μονολογούσε απογοητευμένος «έφυγε ο τροχός» μετά την πρώτη ειδική.

Η πρόσκρουση σε ένα τσιμεντένιο κράσπεδο στα μέσα της ειδικής τού στοίχισε σχεδόν τρία λεπτά, βγάζοντάς τον ουσιαστικά εκτός μάχης.

Τέλος, και ο Φιλανδός Νίκο Χίρβονεν με Citroen DS3 WRC, καθυστέρησε λόγω μηχανικού προβλήματος.

Αδιαμφισβήτητος νικητής της πρεμιέρας του Ράλι Ακρόπολις είναι ο Ρώσος Εβγκένι Νοβίκοφ με το Ford Fiesta WRC της Καταριανής M-Sport Ford WRT που οδήγησε γρήγορα και εντυπωσιακά κατακτώντας την πρώτη θέση και στις δύο ειδικές της Παρασκευής.

Η πρώτη τριάδα μετά τις δύο πρώτες ειδικές είναι 1. Νοβίκοφ (Ford Fiesta WRC), 2. Σόρντο (Citroen DS3 WRC) 3. Λάτβαλα (VW Polo-R WRC).

Το πρόγραμμα του Σαββάτου ξεκινά από την ειδική Κλένια-Μυκήνες Ι, στις 08:20. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ