2013-05-31 12:00:22
Φωτογραφία για Αυτός είναι ο Πασιένσια
Ο Ντομίνγκος έκανε σπουδαία καριέρα ως επιθετικός, κυρίως στην Πόρτο, στην οποία δούλεψε με τον Φερνάντο Σάντος. 

Όπως οι περισσότεροι τεχνικοί που ανδρώθηκαν μέσα από την Πόρτο (ο Ντομίνγκος άρχισε την καριέρα του από τη δεύτερη ομάδα των "Δράκων"), έτσι και ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ είναι θιασώτης του 4-3-3 και της παραλλαγής του, του 4-2-3-1, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει απορρίψει το 4-4-2, στήνοντας έτσι τις ομάδες του όταν το έκρινε απαραίτητο. 

Στη δική του οπτική είναι κομβικό για την ομάδα του να έχει χαφ που να μπορούν να είναι παραγωγικά και στον ανασταλτικό και στον επιθετικό τομέα.

Το γρήγορο ποδόσφαιρο της Μπράγκα Όσο ήταν σε ομάδες όπως η Λεϊρία, η Ακαντέμικα, αλλά και στην Μπράγκα, στηριζόταν πολύ στο γρήγορο ποδόσφαιρο και στις αντεπιθέσεις. Στη θητεία του στην Σπόρτινγκ, προσπάθησε να παίξει πιο ανοιχτά με ποδόσφαιρο κυριαρχίας, κάτι το οποίο τελικά δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Του αρέσει να στήνει ομάδες με έτοιμους παίκτες, χωρίς υψηλό κόστος (το παράδειγμα της Μπράγκα είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό). Θεωρεί ότι μία ομάδα πρέπει να έχει ποιοτικό ρόστερ ως βάση για να "χτίσει" πάνω σε αυτό.


Τους βγάζει το λάδι...

Δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στις καθημερινές προπονήσεις, γιατί όπως έχει δηλώσει "η προπόνηση σε οδηγεί να βρίσκεις λύσεις σε πολλά προβλήματα. Όσο περισσότερο προπονούμαστε, τόσο πιο έτοιμοι είμαστε". Τέλος, στο θέμα της πειθαρχίας που έχει ταλαιπωρήσει τον ΠΑΟΚ φέτος, ο Ντομίνγκος πιστεύει πώς η πειθαρχία δεν επιβάλλεται, αλλά κερδίζεται.

Αυτή είναι η καριέρα του

Ο Ντομίνγκος Πασιένσια ξεκίνησε τη προπονητική του καριέρα στην β’ ομάδα της Πόρτο, πέρασε από την Λεϊρία και Ακαντέμικα πριν κάνει το μεγάλο άλμα στην Μπράγκα (2009-2011) την οποία οδήγησε στον τελικό του Europa League.

Μετά την Μπράγκα (2011-12) δούλεψε στην Σπόρτινγκ, από την οποία αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2012. Στο διάστημα αυτό την οδήγησε στον τελικό Κυπελλου μετά από 5 χρόνια, ενώ έκανε και καλή πορεία στην Ευρώπη, καθώς την έφτασε στα ημιτελικά του Europa League, όπου αποκλείστηκε από την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Tελευταίος σταθμός μέχρι σήμερα η Ισπανική Λα Κορούνια στον πάγκο της οποία έκατσε μόνο για έξι αγώνες.
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ