2013-05-27 19:32:21
Φωτογραφία για Tι λένε οι δικηγόροι του Τσοχατζόπουλου στην κοινή τους δήλωση για τη δίκη
Την πρόθεσή τους να παραμείνουν στις θέσεις τους παρά την αποχώρηση του εντολέα τους Άκη Τσοχατζόπουλου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, γνωστοποιούν με ανακοίνωσή τους οι τρεις δικηγόροι του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, Γιάννης Νικολάου και Γιάννης Παγορόπουλος.

Οι τρεις δικηγόροι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους πώς αποφάσισαν να παραμείνουν στην δίκη σε συμφωνία με τον πρώην υπουργό, «εκτελώντας στο ακέραιο τα καθήκοντά τους, παρά την, με επιφύλαξη, απόφαση του δικαστηρίου περί της μη κλητεύσεως στο ακροατήριό του των μελών του ΚΥΣΕΑ (1998-1999)».

Ακόμη, στην ανακοίνωσή οι κ.κ. Κοτσαλής, Νικολάου και Παγορόπουλος, υπογραμμίζουν:

«Η απόφαση του δικαστηρίου, της Παρασκευής 24.5.2013 (σ.σ. Περί μη κλήτευσης σε αυτό το στάδιο της δίκης των μελών του ΚΥΣΕΑ), είναι κατά σειρά η τρίτη, που κατά τη γνώμη μας θέτει επιτακτικά θέμα δίκαιης δίκης και κράτος Δικαίου. Η παρουσία μας αποτελεί εγγύηση για τήρηση των όρων της δίκαιης δίκης και του Κράτους Δικαίου.


Πιστεύουμε ότι η δίκη αυτή, κορυφαία από την Μεταπολίτευση και μετά, πρέπει να διεξαχθεί με αυστηρή τήρηση των διατάξεων του Κ. Π. Δ, την εφαρμογή του Συντάγματος και των κανόνων της ΕΣΔΑ.

Η δίκη αυτή είναι μία εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία για εμπέδωση και πίστη των πολιτών της χώρας μας στην θεσμική δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου.

Εκφράζουμε την ευχή και την πίστη η Ελληνική Δικαιοσύνη σε αυτή την κρίσιμη δίνη, στην σημερινή και ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αποτίνει Δίκαιο».

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ