2013-05-27 19:26:04
Φωτογραφία για Αποζημιώσεις και δάκρυα Ομπάμα για τους πληγέντες της Οκλαχόμα
Λύγισε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα χαλάσματα της Οκλαχόμα, όπου με τα ίδια του τα μάτια διαπίστωσε... το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε ο φονικός ανεμοστρόβιλος που έπληξε την περιοχή την περασμένη εβδομάδα.

Επισημαίνοντας πως πρόκειται για «ανεξήγητη καταστροφή», ο Ομπάμα μίλησε με κατοίκους της περιοχής που έχασαν τα σπίτια τους ενώ, μιλώντας με τη διευθύντρια του δημοτικού σχολείου «Plaza Tower» που καταστράφηκε ολοσχερώς από την επέλαση του φονικού ανεμοστρόβιλου στην πόλη Μουρ, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Κατά την επίσκεψή του στην Οκλαχόμα ο Ομπάμα συναντήθηκε επίσης με πυροσβέστες και εργαζόμενους στα σωστικά συνεργεία, καθώς και με μέλη των οικογενειών μερικών εκ των θυμάτων στην περιοχή Μουρ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρεθούν κονδύλια για την ανοικοδόμηση της περιοχής. Προσέξτε όμως, χρειάζεται συνεχής εκπαίδευση και εξοπλισμός για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα είναι στη θέση τους. Δεν μπορούμε να αψηφούμε τέτοιες καταστροφές. Δεν μπορούμε απλά να περιμένουμε να γίνει το κακό. Με αυτόν τον τρόπο, εν μέρει, καταφέραμε να σώσουμε πολλές ζωές», υπογράμμισε ο πλανητάρχης.

Η οικονομική βοήθεια, που απαιτείται, εκτιμάται έως και 3,8 δισ. ευρώ, ποσό που θα πρέπει να εγκρίνει το Κονγκρέσο.

Συνολικά 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο της Οκλαχόμα ενώ κατέρρευσαν περισσότερες από 1.200 κατοικίες.
Έθνος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ