2013-05-24 11:54:03
Φωτογραφία για Προσκυνητές από τη Γενεύη συναντήθηκαν με την Α. Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου
Την Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013, επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή ομάδα προσκυνητών από την Γενεύη. Επικεφαλής της ομάδας των Ορθοδόξων Χριστιανών της διασποράς ήταν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Μιχαήλ.

Η επίσκεψη της εν λόγω ομάδας ξεκίνησε με συνάντηση με την Α. Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο, ο οποίος τους δέχθηκε στο Γραφείο του και είχε ημίωρη επικοινωνία μας μαζί τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου περιέγραψε στους επισκέπτες την ιστορική πορεία της Εκκλησίας της Κύπρου από τα πρώτα αποστολικά χρόνια μέχρι και σήμερα. Αναφέρθηκε στα μοναστήρια, τους ασκητές και τους μάρτυρες της Πίστεως, οι οποίοι μέσα στους αιώνες έδωσαν τη δική τους ομολογία και το τεκμήριο αγιότητας.

Έκανε ειδική αναφορά, ο Μακαιριώτατος, στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο νησί, ένεκα της συνεχιζόμενης κατοχής από τα τουρκικά στρατεύματα του βορείου τμήματος της Κύπρου και της καταστρατήγηση των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων του λαού, καθώς και την καταστροφή και λεηλασία των ιερών τόπων της Κύπρου.


Ο Μακαριώτατος εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον ρώτησε τους παρισταμένους πως περνάνε αυτές τις ημέρες στο νησί μας και ποιες οι εντυπώσεις τους. Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου έδειξε ενδιαφέρον για το υπόλοιπο προσκυνηματικό πρόγραμμα της ομάδας.

Εκ μέρους των προσκυνητών, απάντησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Μιχαήλ, ο οποίος τόνισε ότι μόνο θαυμασμό και δέος επικράτησε στις ψυχές όλων που επισκέφθηκαν τα μοναστήρια της Κύπρου. Πιστεύουν ακράδαντα ότι αυτό θα νοιώσουν και σήμερα και όλες τις επόμενες μέρες, διότι το πρόγραμμα που έχουν διαμορφώσει είναι πλούσιο σε επισκέψεις σε προσκυνήματα και ιερού τόπους της Αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου.

Προτού επισκεφθούν τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννου και το Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, ο Αρχιεπίσκοπος Μιχαήλ προσέφερε διάφορα παραδοσιακά κεράσματα που φτιάχνουν οι ίδιοι οι προσκυνητές που συνοδεύει και ο Μακαριώτατος προσέφερε το εικόνισμα, που ιστορεί τη συνάντηση των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα με τον Ανθύπατο Σέργιο Παύλο, στην Πάφο, το 45 μ. Χ., όπου ο Ανθύπατος ζήτησε να διδαχθεί το χριστιανισμό και να βαπτιστεί στο όνομα της Αγίας Τριάδας. Κι έτσι έχουμε τον πρώτο ρωμαίο διοικητή και ευρωπαίο πολίτη, ο οποίος εκχριστιανίζεται.

Κατόπιν, ο υπεύθυνος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος προσέφερε στους προσκυνητές τον παγκύπριο χάρτη με τα ιερά προσκυνήματα της Κύπρου και με προτάσεις διαδρομών στους δρόμους της πίστεως, της εκκλησιαστικής τέχνης, του μοναχισμού και της πορείας των Αποστόλων.

Από το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

churchofcyprus.org.cy
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ