2013-05-10 23:04:28
Φωτογραφία για ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ : ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ... ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
Περήφανος για την ομάδα του, αλλά σίγουρος πως μπορεί να παίξει ακόμη καλύτερα εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης επικράτησαν της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον πρώτο ημιτελικό και θα έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο τους στον τελικό, κόντρα στο νικητή της αναμέτρησης Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 47χρονος τεχνικός, με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του και παραδέχθηκε πως το μόνο που θέλει πλέον είναι ακόμα μία νίκη, για να κλείσει ιδανικά η σεζόν στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά τα όσα είπε Για τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Οι περισσότεροι εδώ είναι από την Ελλάδα, οπότε θα μου επιτρέψετε να μιλήσω στα ελληνικά. Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα και τους παίκτες, κέρδισαν ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι με εμφατικό τρόπο και οδήγησαν τον Ολυμπιακό στον τελικό, απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο
. Πρόκειται για πολύ σημαντική νίκη. Είχαμε επιμονή στο αμυντικό πλάνο μας. Θέλαμε να σταματήσουμε στη δημιουργία τον Τεόντοσιτς, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν ιδιαίτερα άστοχη και παρ’ όλα αυτά είχαν λίγα επιθετικά ριμπάουντ. Έτσι ελέγξαμε το ρυθμό, πήγαμε στο επιθετικό τρανσίζιον, ενώ οι παίκτες έπαιξαν μαζί, ο ένας για τον άλλον και στην άμυνα και στην επίθεση. Τα περιφερειακά ποσοστά μας δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλά, αλλά σπάνια σε τέτοιους αγώνες, με τόσο μεγάλη πίεση, συμβαίνει αυτό. Τελικά, η άμυνα μας έδωσε την πρόκριση. Οι παίκτες είχαν μεγάλη συγκέντρωση, για αυτό είμαστε τελικό».

Είπε ακόμα…

Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού: «Τους ευχαριστώ που βρίσκονται εδώ σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για ολόκληρη την Ευρώπη. Ξόδεψαν πολλά χρήματα. Θα δουλέψουμε σκληρά στην προετοιμασία και στον τελικό για να κερδίσουμε».

Για την απόδοση του Ολυμπιακού: «Δεν πιστεύω πως κάναμε το τέλειο ματς, ειδικά στην επίθεση, αλλά αμυντικά πετύχαμε το στόχο μας. Το σημαντικότερο είναι πως παίξαμε μαζί».

Για το εάν αισθάνονται κυρίαρχοι, πλέον: «Ψυχολογικά, βαδίσαμε στο σωστό πλάνο. Καταφέραμε να διαχειριστούμε την πίεση εναντίον μιας ομάδας με τεράστιο προϋπολογισμό κι έμπειρους παίκτες. Μόνο ο Παπαλουκάς έχει οκτώ Final Four. Δεν θα έλεγα πως μέχρι τώρα ήμασταν χαλαροί. Σίγουρα, σήμερα (10/05) είχαμε λιγότερη πίεση από ό,τι την υπόλοιπη σεζόν. Ωστόσο, η πρόκληση του ημιτελικού δεν άφησε κανέναν να κοιμηθεί ήσυχος. Είχαμε διάθεση, διαχειριστήκαμε σωστά την κατάσταση και οι παίκτες ήταν πολύ καλοί δέκτες».

Για την επιτυχία του Ολυμπιακού: «Ήταν πολύ δύσκολο εγχείρημα για τον Ολυμπιακό. Έχοντας πάρει πέρυσι τον τίτλο ως αουτσάιντερ ευρωλίγκα σχεδόν με την ίδια ομάδα κλήθηκε φέτος να παίξει σε όλα τα ματς ως φαβορί. Οι αντίπαλοι είχαν και κίνητρο και άλλοθι. Το ότι κατάφεραν οι παίκτες να είναι στο Final Four, ιδίως σε αυτή την Ευρωλίγκα που ήταν πιο δύσκολη όλων εποχών, με πολλά παιχνίδια και τραυματισμούς, δείχνει το μέγεθος της επιτυχίας τους. Δεν το λέω σήμερα, το έχω ξαναπεί. Διαχειρίστηκαν πολύ καλά την πίεση τα παιδιά».

Για τον έλεγχο του ρυθμού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Δεν μπορούσαμε να είχαμε συνέχεια τον έλεγχο της ταχύτητας και του ρυθμού του αγώνα. Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας σκόραρε μόνο με βολές. Όταν μας έχει πολλές διακοπές ένας αγώνας μοιραία ο ρυθμός πέφτει. Βλέπουν και οι παίκτες το ρολόι με τη διαφορά και ρίχνουν ρυθμό. Ευτυχώς, δεν μας πόνεσε.

Για τον Κάιλ Χάινς: «Η πορεία του είναι ανοδική. Ο Κάιλ Χάινς εκφράζει ό,τι είναι ο Ολυμπιακός. Είναι ο τέλειος συμπαίκτης και δίνει πάντοτε το 100%».

Για τους αναπληρωματικούς παίκτες: «Δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί. Θεωρητικά, ας πούμε, ο Χάινς ξεκινάει από τον πάγκο. Όλοι είναι σημαντικοί. Σε ένα παιχνίδι μπάσκετ δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Αύριο μπορεί να ξαναπαίξουμε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και όλα να είναι διαφορετικά. Αυτό που πρέπει να έχεις είναι καλό αγωνιστικό και ψυχολογικό πλάνο. Όλα εξαρτώνται από το πόσο καλοί δέκτες είναι οι παίκτες».

Για την προσωπική επιτυχία του, να περάσει ο Ολυμπιακός στον τελικό: «Θα ήθελα να αποφύγω τις προσωπικές ερωτήσεις. Δεν αισθάνομαι καλά. Συγχαρητήρια στους παίκτες, αυτοί παίζουν, οι προπονητές απλώς βοηθούν. Είναι τεράστιο το επίτευγμά τους. Αυτό που μένει είναι οι τίτλοι, θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και στο τελευταίο ματς».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ