2013-05-10 11:01:03
Φωτογραφία για Τραγωδία με τον θάνατο του ιστιοπλόου Άντριου Σίμπσον
Ο ιστιοπλόος Άντριου "Μπαρτ" Σίμπσον έχασε την ζωή του όταν παγιδεύτηκε κάτω από το σκάφος του.

Τραγικό θάνατο βρήκε ο Άγγλος ιστιοπλόος Άντριου Σίμπσον όταν παγιδεύτηκε κάτω από το σκάφος του.

Το μοιραίο περιστατικό συνέβη στο Σαν Φραντσίσκο και παρά τις προσπάθειες από τους γιατρούς να τον επαναφέρουν στην ζωή ο 36χρονος αθλητής ξεψύχησε.

Ο Άντριου Σίμπσον προετοιμάζονταν για τους αγώνες "Αmerica's Cup" καθώς ήταν μέλος της σουηδικής ομάδας Artemis Racing Catamaran.

H oμάδα του επιβεβαίωσε, με ανακοίνωση της, τον θάνατο του Σίμπσον κάνοντας λόγο για τραγική μέρα στέλνοντας τα συλλυπητήρια της στην γυναίκα και την οικογένεια του.

Άλλο ένα μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε ευτυχώς όχι σοβαρά, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μεταφέρθηκαν στην ακτή από σωστικές λέμβους.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν το σκάφος του αναποδογύρισε λόγω των δυνατών ανέμων που επικρατούσαν την στιγμή του τραγικού περιστατικού.

Ο Σίμπσον είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και το ασημένιο στο Λονδίνο το 2012. Το 2009 είχε ανακηρυχτεί μέλος της Τάξης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Είναι η δεύτερη φορά που ένας ιστιοπλόος χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια προπόνησης για την κούρσα. Το 1999 ο Μάρτιν Γουίζνερ τραυματίστηκε θανάσιμα όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από σπασμένο κομμάτι του εξοπλισμού.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ