2013-05-08 16:53:03
Φωτογραφία για Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων  Γιώργου Κοτρωνιά για την  Λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
Εξήντα Οκτώ (68) χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ημέρα λήξης του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, του πλέον πολύνεκρου πολέμου της ιστορίας και η 9η Μαΐου εορτάζεται ως ημέρα μνήμης και τιμής .

Μνήμης για τα εκατομμύρια των πολιτών που θυσιάστηκαν για τα πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας και τιμής, για όλους αυτούς που τόλμησαν και όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στις δυνάμεις του Φασισμού και του Ναζισμού και έδωσαν τις μάχες για να μπορούμε εμείς να απολαύσουμε τα αγαθά της Ειρήνης.

Όλοι οι Έλληνες με αφορμή αυτή την ημέρα, αισθανόμαστε την ανάγκη να υποκλιθούμε μπροστά στους αγωνιστές της γενιάς του Αλβανικού Έπους και της Εθνικής Αντίστασης, στους αγωνιστές που πολέμησαν και αντιστάθηκαν, που μαρτύρησαν στα βασανιστήρια των δυνάμεων κατοχής και σε όλους τους μαχητές που κράτησαν ψηλά τη σημαία της Ελευθερίας και της Πατρίδας μας.

Δυστυχώς όμως, οι λαοί που έδωσαν τη νίκη στο αντιφασιστικό μέτωπο, δεν είδαν, όλα τους τα όνειρα και τις ελπίδες τους να επιβεβαιώνονται με το τέλος του πολέμου, γιατί οι ισχυροί του κόσμου εξακολουθούν να δείχνουν καθημερινά, πως δεν τους έχουν γίνει μάθημα οι καταστρεπτικές συνέπειες και τα δεινά που επέφερε.

Ο Δήμος Λαμιέων συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης, τιμά όλους εκείνους που έδωσαν την ζωή τους, για την Ελευθερία, την Ειρηνική συνύπαρξη των λαών και την διατήρηση της Εθνικής μας ταυτότητας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ