2013-05-08 16:46:03
Φωτογραφία για Ήρθαν και τα ρωσικά Kamov 32
Τα πυροσβεστικά ελικόπτερα Kamov 32 που εκμισθώνει η Δημοκρατία από τη Ρωσία, είναι από χθες βράδυ στην Κύπρο.

Παρά τις περί αντιθέτου πληροφορίες των προηγούμενων ημερών, δύο από τα τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα έφθασαν και φέτος στο Αεροδρόμιο Πάφου για να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης κατά το φετινό καλοκαίρι.

Τα δύο ελικόπτερα έφθασαν στην Πάφο αργά χθες το απόγευμα με 11μελές πλήρωμα και από σήμερα θα παραληφθούν επισήμως από την Πυροσβεστική, ώστε να ενταχθούν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Μαζί με τα ρωσικά ελικόπτερα, στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων θα συνδράμουν από φέτος και τα νέα ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς τύπου «Augusta».

Στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», που αποτελεί τη βάση των στρατιωτικών ελικοπτέρων, έχει αρχίσει τις τελευταίες μέρες η εκπαίδευση των πληρωμάτων των ιταλικών ελικοπτέρων σε θέματα πυρόσβεσης, με την παράλληλη πρακτική εξάσκηση τους στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου Πάφου.

Η εκπαίδευση αυτή, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, διεξάγεται με εντατικό ρυθμό προκειμένου να είναι όλα όσο το δυνατό πιο έτοιμα πριν την κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου και την αύξηση των θερμοκρασιών που είναι δυνατό να προκαλέσουν και φέτος τα σοβαρά προβλήματα πυρκαγιών που αντιμετώπισε η Κύπρος τα προηγούμενα χρόνια.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ