2013-05-08 16:38:04
Φωτογραφία για Τριτοκοσμικές συνθήκες για την απογραφή - θεώρηση βιβλιαρίων υγείας στον ΟΠΑΔ
Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΟΠΑΔ μέχρι 28 Ιουνίου πρέπει να γίνει απογραφή των έμμεσων μελών των συνταξιούχων.Η σχετική διαδικασία γίνεται ΜΟΝΟ στα γραφεία του ΟΠΑΔ στην οδό Ηπείρου, για όλους τους ασφαλισμένους του Ν. Αττικής.

Στις δύο φορές που προσπάθησα ανεπιτυχώς να απογραφώ διαπίστωσα τα παρακάτω:

1. Από τις 4.30-5.00 τα ξημερώματα εγγράφεσαι στο βιβλίο προτεραιότητας που συμπληρώνει ο -security-!!! του κτηρίου.

(Δίνονται έως 250 περίπου αριθμοί ημερησίως.Οι τελευταίοι αριθμοί μπορεί να μην εξυπηρετηθούν λόγω λήξεως ωραρίουκαι να χαθεί η μέρα άσκοπα).

2. Στις 07.00 ανοίγουν οι πόρτες και δίνονται οι αριθμοί προτεραιότητας.

3. Στις 09.00 ανοίγουν τα γραφεία για εξυπηρέτηση του κοινού.

Η ταλαιπωρία είναι μεγάλη και είναι απαράδεκτο να υποχρεώνονται χιλιάδες ασφαλισμένοι από όλη την Αττική (πχ Σαλαμίνα, Κήθυρα) να απογραφούν σε ένα γραφείο με δύο υπαλλήλους.


Η εργασία αυτή θα μπορούσε να γίνει και από τις περιφερειακές Υπηρεσίες ή αν είναι δύσκολο τεχνικά να δοθούν ημερομηνίες εξυπηρέτησης με βάση το επώνυμο ή τον αριθμό βιβλιαρίου.

Η αδιαφορία για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι γίνεται εσκεμμένα με σκοπό την απαξίωση και υποβάθμιση του συνταξιούχου που εκτός όλων των άλλων (μείωση σύνταξης, ελλιπείς παροχές υγείας) πρέπει να σπρώχνεται και για μια θέση στη λίστα (της ντροπής).

Σας παρακαλώ να βοηθήσετε ώστε να αναδεχθεί το πρόβλημα και οι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι λόγω ατιμωρησίας- να αναγκαστούν να βελτιώσουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ