2013-05-08 06:27:03
Φωτογραφία για Προκαλεί πάλι ο Ντάισελμπλουμ! - Ας πρόσεχαν οι κυπριακές τράπεζες
Μετά την απόφαση για "κούρεμα" καταθέσεων στην Κύπρο και τις μετέπειτα δηλώσεις του που προκάλεσαν πανικό σε όλη την Ευρώπη ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ συνεχίζει το ίδιο προκλητικός...

Σύμφωνα με την Καθημερινή Κύπρου, ο επικεφαλής του Eurogroup χαρακτήρισε την αποφαση των κυρπιακών τραπεζών να αγοράσουν ελληνική ομόλογα ως στρατηγική με ρίσκο.«Ήταν δική τους η απόφαση να επενδύσουν στην Ελλάδα», είπε μιλώντας ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Το ελληνικό PSI έπληξε τις κυπριακές τράπεζες καθώς εκείνες είχαν προβεί σε "κακά στοιχήματα" στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε το πακέτο διάσωσης της Κύπρου ως την καλύτερη δυνατή επιλογή για τη Λευκωσία, ενώ ανακοίνωσε πως η πρώτη δόση του δανείου, από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ, θα εκταμιευθεί εντός του Μαΐου.

Μεταξύ άλλων υπερασπίστηκε τη δράση στη Κύπρο, αλλά παραδέχεται ότι "κατέστρεψε την εμπιστοσύνη" στις τράπεζες γι’ αυτό και είναι απαραίτητη οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούσαν για bank run σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μετά το κυπριακό πακέτο, αλλά αυτό δεν συνέβη.

«Όσοι επωφελήθηκαν από την ανάληψη κινδύνων από τις τράπεζες πρέπει να αναλάβουν και το κόστος αυτών των κινδύνων», τόνισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επανέλαβε ότι οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ πρέπει να είναι διασφαλισμένες.

Παράλληλα, ζήτησε σχεδιασμό και εφαρμογή κοινών ρυθμίσεων για τις προβληματικές τράπεζες.

Τέλος, σχετικά με το αν το κυπριακό χρέος είναι βιώσιμο είπε ότι δεν θέλει να κάνει υποθέσεις και ότι πιστεύει τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ και της Επιτροπής. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ