2013-05-04 18:48:19
Φωτογραφία για Η Τσαχάλ διαψεύδει ότι επιτέθηκε σε συγκρότημα όπλων στη Συρία
JSSNews  (Ισραήλ)    (μτφ. Κριστιάν)

Λήψη από οθόνη τηλεόρασης 4.5.13, 15:15:35

Ο έφεδρος  Υποστράτηγος Amos Gilad διέψευσε το Σάββατο τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «το Ισραήλ βομβάρδισε ένα κτίριο ή μια κρύπτη όπλων στην καρδιά της Συρίας, τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή».

Η πληροφορία είχε ήδη επιβεβαιωθεί από ορισμένους αξιωματούχους της Ιερουσαλήμ.

«Τι θέλετε να επιβεβαιώσω; Για μένα, μόνο μια επιβεβαίωση της Τσαχάλ θα ήταν πραγματική. Αυτή δεν είναι η περίπτωση. Απλά κάποιοι άνθρωποι που δεν ξέρουν τίποτα, αλλά τα λένε όλα».

Σύμφωνα με το CBS News και το CNN, το Ισραήλ πράγματι έκανε την αεροπορική επίθεση. Το Associated Press αναφέρει ότι το Ισραήλ βομβάρδισε ένα κομβόι πυραύλων καθ 'οδόν προς τη Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με αυτά τα μέσα ενημέρωσης, δεν πρόκειται για χημικά όπλα.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η επίθεση σημειώθηκε νωρίς την Παρασκευή. Η Συρία δεν έχει επιβεβαιώσει αυτές τις επιδρομές. Τον περασμένο Ιανουάριο, η Δαμασκός είχε όμως αναγνωρίσει μερικές ισραηλινές επιθέσεις κατά ενός «κέντρου στρατιωτικής έρευνας» στη Jamraya στα προάστια της Δαμασκού.


Σύμφωνα με πηγή που επικαλέστηκε από το Reuters σε τηλεγράφημα, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου συγκάλεσε το συμβούλιο ασφαλείας του για μυστικές συνομιλίες, την Πέμπτη το βράδυ, λίγες ώρες πριν από την επίθεση.

Ο Νετανιάχου προειδοποιήσε επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να αναλάβει στρατιωτική δράση εάν χημικά όπλα ή άλλα όπλα που θα ανέτρεπαν την ισορροπία δυνάμεων με τη Χεζμπολάχ ήταν να φτάσουν τη τρομοκρατική ομάδα.

Τη Παρασκευή, οι Λιβανέζοι δήλωσαν ότι «τουλάχιστον 30 ισραηλινά αεροπλάνα πέρασαν πάνω από τη χώρα».

Φυσικά, καμία επιβεβαίωση από το Ισραήλ.

Roger Astier - JSSNews 
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ