2013-05-01 13:51:03
Φωτογραφία για Το Bloomberg φλερτάρει με την έντυπη δημοσιογραφία
Αυξάνονται οι φήμες ότι θα εξαγοράσει τους Financial Times ποντάροντας στο χώρο των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης.

"Ενας ολόκληρος κόσμος είναι πρόθυμος να πληρώσει για ένα ποιοτικό έντυπο". Με αυτή τη φράση ο επικεφαλής του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, Νταν Ντοκτόροφ, δηλώνει την πίστη του στην έντυπη ενημέρωση, την ώρα που πληθαίνουν οι φήμες για εξαγορά των Financial Times έναντι αστρονομικού ποσού.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg δίνει έμφαση στην ενδελεχή οικονομική ενημέρωση των πελατών του (κυρίως media και χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί) με περισσότερες από 5.000 ειδήσεις ημερησίως, άρθρα, αναλύσεις και μελέτες για την πορεία των αγορών παγκοσμίως.

Εσχάτως δημιούργησε και τηλεοπτικό κανάλι, ενώ οι πληροφορίες θέλουν τον οργανισμό που ίδρυσε ο νυν δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ να έχει βάλει στο μάτι και τους Financial Times. Λέγεται μάλιστα πως αν η εξαγορά επιτευχθεί το τίμημά της θα ανέρχεται στο δυσθεώρητο ποσό του ενός δις ευρώ!

Γιατί το Bloomberg θέλει να επενδύσει στην έντυπη δημοσιογραφία; Ο Νταν Ντοκτόροφ είναι χαρακτηριστικός όταν δηλώνει πως το έντυπο δεν θα πεθάνει τόσο σύντομα όσο κάποιοι νομίζουν, αρκεί να προσφέρει μία ποιοτική ενημέρωση.

Και μάλλον εκεί βρίσκεται το κλειδί της όλης κουβέντας...
egnomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ